Ποινή κάθειρξης 6 ετών και χρηματικό πρόστιμο 50.000 ευρώ με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη επιβλήθηκε τη Δευτέρα από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω σε 41χρονο Ροδίτη που κατηγορείται για κατοχή υλικού παιδικής πορνογραφίας ανηλίκου κατά συνήθεια.

Ενώπιον του δικαστηρίου ο 41χρονος ισχυρίστηκε πως ουδεμία σχέση έχει με την υπόθεση και πως το υλικό που εντοπίστηκε στον υπολογιστή του το είχε «κατεβάσει» ο ανιψιός του ο οποίος στην συνέχεια το μετέφερε στο κινητό του τηλέφωνο για να το δείχνει στους φίλους του. Ο 41χρονος πρόσθεσε επίσης ότι ο ίδιος είναι οικογενειάρχης, που ασχολείται με την εκκλησία και ουδέποτε θα έκανε κάτι τέτοιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο οι ισχυρισμοί του φαίνεται ότι δεν έπεισαν το δικαστήριο, το οποίο τον έκρινε ένοχο.

Ο 41χρονος συνελήφθη μετά την ολοκλήρωση έρευνας που διενήργησε το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στην Αθήνα.

Στις 11 Ιουλίου 2010 ο 41χρονος που εργαζόταν ως φύλακας, προσήχθη ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, ο οποίος άσκησε σε βάρος του ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τότε, απολογούμενος είχε αρνηθεί όσα του καταλογίζονται, τονίζοντας πως είναι εθισμένος στο διαδίκτυο. Στο πλαίσιο της εξάρτησης τους αυτής, περνάει πολλές ώρες στον υπολογιστή κατεβάζοντας διάφορα από το διαδίκτυο. Μεταξύ αυτών ήταν φωτογραφίες πορνογραφικού υλικού με ενήλικες και ορισμένες με ανήλικους.

Ο ίδιος διευκρίνισε ωστόσο ότι επρόκειτο καθαρά για απλές φωτογραφικές πόζες, που δεν είχαν καμία σχέση με ερωτική πράξη ή πράξεις βίας σε ανηλίκους.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αλλά και βάση της ισχύουσας νομοθεσίας, ο 41χρονος είχε αφεθεί ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης του δύο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, καθώς και την καταβολή εγγυοδοσίας ποσού 5.000 ευρώ.

Πηγή: rodiaki.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης