Συνέντευξη Τύπου διοργάνωσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στα Προπύλαια, ενόψει του καλέσματος προς τους πολίτες να αγνοήσουν την αστυνομική απαγόρευση και να προσέλθουν στην απογευματινή -προγραμματισμένη πριν από την απαγόρευση- συγκέντρωση στα Προπύλαια 18:00, με σύνθημα: «Αθήνα πόλη ανοιχτή στις διαδηλώσεις των εργαζομένων και της νεολαίας. Όχι στην απαγόρευση».

Το απόγευμα, άνδρες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους στην περιοχή με αποτέλεσμα να σημειωθεί ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε χρήση χημικών. Η αστυνομία εκδίωξε τους συγκεντρωμένους που κατευθύνθηκαν προς την Ομόνοια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις 19.00 το απόγευμα, πυροδοτήθηκε νέα ένταση με την αστυνομία να κάνει εκ νέου χρήση δακρυγόνων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ σε ανακοίνωση της τονίζει: «Επιχειρούν να απαγορεύσουν και την αντίθεση, τη διαμαρτυρία και τον αγώνα ενάντια στη βάρβαρη αυτή η πολιτική, επιδιώκουν να καταργήσουν δημοκρατικές ελευθερίες και δικαιώματα που ο λαός μας κατέκτησε με αγώνες και αίμα. Η κυβέρνηση με σειρά παρόμοιων ενεργειών το τελευταίο διάστημα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη επιχειρεί να θέσει σε αμφισβήτηση το ίδιο το δικαίωμα του λαού στη διαδήλωση. Δεν θα τους περάσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης