«Άναψαν τα αίματα» στη δίκη με κατηγορούμενο το δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη για συκοφαντική δυσφήμιση της συζύγου του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, Λίνας Νικολοπούλου μετά τις καταγγελίες για ηχογράφηση από φίλη της, μέσω κινητού, της διαδικασίας, ενώπιον του ΣΤ’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας.

Το δικαστήριο διέταξε την προσαγωγή της συζύγου του κ. Στουρνάρα και της φίλης της στον εισαγγελέα και ακολούθησε ένα πραγματικό πανδαιμόνιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου φώναζαν έξαλλοι στους αστυνομικούς που είχαν κυκλώσει την σύζυγο του κ. Στουρνάρα ότι δεν τηρείται η νόμιμη διαδικασία και ζητούσαν να τους αναγνώσουν την σχετική έκθεση του δικαστηρίου.

Οι αστυνομικοί, εν μέσω εντάσεων ανάμεσα στους συνηγόρους της συζύγου του κ. Στουρνάρα και των συνηγόρων του κ. Βαξεβάνη που τους φώναζαν ότι ενοχλούν τους αστυνομικούς, ανέγνωσαν το έγγραφο που ζητούσε την προσαγωγή των δύο γυναικών και την κατάσχεση και παράδοση του κινητού τηλεφώνου στον Εισαγγελέα.

Οι συνήγοροι της κ. Νικολοπούλου διαμαρτυρήθηκαν έντονα λέγοντας ότι η εντολέας τους πρέπει να οδηγηθεί στο Τμήμα. Στο αλαλούμ που επικράτησε, οι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από κοντά της και η κυρία Νικολοπούλου έφυγε ενώ παρέμεινε η φίλη της η οποία θα οδηγηθεί αργότερα στον Εισαγγελέα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση του Πλημμελειοδικείου για την κ. Νικολοπούλου και την φίλη της ελήφθη καθώς νωρίτερα κατά την διάρκεια κατάθεσης της στο δικαστήριο, μία φίλη της που βρισκόταν στην δικαστική αίθουσα φέρεται να κατέγραφε την διαδικασία με το κινητό τηλέφωνο της μηνύτριας.

Η υπόθεση θα κριθεί από τον Εισαγγελέα που θα αποφανθεί για την περαιτέρω διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Αν δηλαδή η δικογραφία που σχηματίστηκε θα κριθεί από το Αυτόφωρο ή αν θα προηγηθεί έρευνα ώστε να διαπιστωθεί τι καταγράφηκε στο κινητό και αν το υλικό αποτελεί βίντεο ή μόνο φωνοληψία.

Όλα ξεκίνησαν την ώρα που στο βήμα του μάρτυρα ήταν η κυρία Νικολοπούλου και εντοπίστηκε φίλη της που βρισκόταν στο ακροατήριο να καταγράφει τη διαδικασία με κινητό, το οποίο η σύζυγος του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος παραδέχθηκε ότι ήταν δικό της.

Οι συνήγοροι του Κ. Βαξεβάνη ζήτησαν τη σύλληψη και την εφαρμογή της αυτόφωρης διαδικασίας για τη σύζυγο του κ. Στουρνάρα, αλλά και την κατάσχεση του κινητού τηλεφώνου για να διαπιστωθεί αν και τι έχει καταγραφεί σ’ αυτό. Ακολούθησε ένταση με τις δύο πλευρές να κατηγορούν η μία την άλλη πως επιδιώκουν την επικοινωνιακή αξιοποίηση του θέματος.

Η δίκη του δημοσιογράφου αφορά δημοσιεύματα του περιοδικού Hot Doc στις 26 Μαίου 2015 σχετικά με έργο που είχε αναλάβει η εταιρία της μηνύτριας για λογαριασμό του ΚΕΕΛΠΝΟ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης