Παναγιώτης Βλαχουτσάκος, Παναγιώτης Σαγκούρης, Φίλιππος Καραμέτος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Mεταξύ Κυψέλης, Μαξίμου, Σουνίου και Ερεικούσας (βορειοδυτικά της Κέρκυρας) μοιράζει τον χρόνο του τον τελευταίο καιρό ο πρωθυπουργός, αναζητώντας ελάχιστες στιγμές ηρεμίας, λόγω των ανοιχτών μετώπων τόσο στο εσωτερικό της χώρας όσο και στο εξωτερικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας τις πιο χαλαρές στιγμές τις περνά μακριά από το πολύβουο κέντρο της Αθήνας. Κάπου στις Καβοκολώνες, κοινώς στο Σούνιο, ο πρωθυπουργός βρήκε το ησυχαστήριό του. Κάτι το καταπράσινο τοπίο, λίγο η θαλασσινή αύρα, ο Αλέξης Τσίπρας πείστηκε και πηγαινοέρχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα, απολαμβάνοντας την ηρεμία με την οικογένειά του.

Από το Σούνιο στην Ερεικούσα, ο πρωθυπουργός απολαμβάνει στιγμές ηρεμίαςΠρόκειται για μια εξοχική κατοικία σε πευκόφυτη περιοχή που έχει εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα και στις κοντινές ψαροταβέρνες, όπου ο πρωθυπουργός κάνει ενίοτε την εμφάνισή του. Το ίδιο στέκι φαίνεται πως προτιμά και κορυφαίο στέλεχος της κυβέρνησης, που το επισκέφτηκε την περασμένη Κυριακή για να απολαύσει φρέσκες σαρδέλες, αφήνοντας, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, καλό πουρμπουάρ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σπίτι έχει ενοικιαστεί για την καλοκαιρινή σεζόν και επιτρέπει μια γρήγορη και ευχάριστη απόδραση του κ. Τσίπρα εντός Αττικής, παρότι ο ίδιος ανήκει στην «παρέα της Αίγινας» (σ.σ.: Φλαμπουράρης, Βαρουφάκης, Φωτίου, Βούτσης).

Το zougla.gr αναζήτησε και εντόπισε το εξοχικό. Οι άνδρες της ασφαλείας του κ. Τσίπρα ήταν διακριτικοί και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι διαθέτει αρμάδα αστυνομικών.

Ο κ. Τσίπρας επιβιβάζεται και αποβιβάζεται στο αυτοκίνητό του, μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα, και ξεκινά τα δρομολόγια προς το κέντρο της Αθήνας εν μέσω πολιτικού καύσωνα…

Μπορεί να μην έγινε δεκτή η πρόταση «μετακόμισης» των τροϊκανών από το Hilton στο Σούνιο, αλλά τόσο ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ όσο και ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναδεικνύονται λάτρεις της περιοχής…

Η περιοχή στο Σούνιο:

Από το Σούνιο στην… Ερεικούσα

Με τους τροϊκανούς να «παραθερίζουν» στο Hilton και να συνομιλούν καθημερινά με υπουργούς της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός άδραξε την ευκαιρία και το Σάββατο «πέταξε» με την οικογένειά του για Κέρκυρα, αποβιβάστηκε στον αερολιμένα και με σκάφος μεταφέρθηκε στην Ερεικούσα – ένα γνωστό νησί για τον ίδιο, καθώς είναι φίλος του αντιδημάρχου ο Α. Γουλή (παλιός συμφοιτητής του στο Πολυτεχνείο).

Η Ερεικούσα, όπου επέλεξε να περάσει τις διακοπές του ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, είναι το βορειότερο ελληνικό νησί του Ιονίου και ανήκει στα Διαπόντια Νησιά: ένα σύμπλεγμα που περιλαμβάνει την Ερεικούσα, τους Οθωνούς και το Μαθράκι, καθώς και 8 ακόμη ακατοίκητες νησίδες.

Τα 11 νησιά βρίσκονται βορειοδυτικά της Κέρκυρας και είναι προσβάσιμα με εκδρομικά καΐκια που ξεκινούν από το Σιδάρι, το λιμανάκι του Αγίου Στεφάνου και της Κέρκυρας. Στιγμές ηρεμίας και ξεγνοιασιάς περιμένουν όσους τα επισκεφτούν (πόσο μάλλον τον πρωθυπουργό, που κατά πληροφορίες του zougla.gr πέρασε μικροπροβλήματα υγείας κατά τις επίπονες διαπραγματεύσεις και έχει ανάγκη την απομόνωση), καθώς μόνο την καλοκαιρινή περίοδο βλέπουν οι λιγοστοί τους κάτοικοι άλλον κόσμο να περιδιαβαίνει τα δρομάκια τους και να απολαμβάνει τις μαγευτικές τους παραλίες.

Η φύση, βλέπετε, τα έχει προικίσει με ξεχωριστές ομορφιές. Πυκνή βλάστηση, εκπληκτικές δαντελωτές ακρογιαλιές, χρυσαφένιες αμμουδιές, θαλάσσια σπήλαια και γραφικοί οικισμοί συνθέτουν το μεγαλείο αυτών των λιλιπούτειων επίγειων παραδείσων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να μείνει για λίγες μόνο ημέρες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, ενώ φέρεται να ζήτησε από τις Αρχές να μην έχει αστυνομική προστασία.

Η Ερεικούσα βρίσκεται στ’ ανοιχτά του Σιδαρίου, 6 ναυτικά μίλια από το ακρωτήριο Δράστης. Το ταξίδι από την Κέρκυρα διαρκεί περίπου 45 λεπτά. Ελαφρώς πιο αναπτυγμένη τουριστικά σε σχέση με τους Οθωνούς και το Μαδράκι, η Ερεικούσα φιλοξενεί 6 μικρούς οικισμούς, με 20 περίπου σπίτια ο καθένας. Η ψηλότερη κορυφή της είναι το Μεροβίγκλι, με ύψος 120 μέτρα.

Είναι ένα νησάκι κατάφυτο από κυπαρίσσια, ρείκια -στα οποία άλλωστε οφείλει και το όνομά της-, ελιές, σχίνα, μυρτιές και θάμνους άγριων βοτάνων, που φτάνουν ως την ακροθαλασσιά και προσφέρουν τον ίσκιο και το άρωμά τους στους λουόμενους. Οι πεντακάθαρες παραλίες της, με κυριότερες το Πόρτο και το Μπραγκίνι, προσφέρονται για κολύμπι και θαλάσσια σπορ σε κρυστάλλινα νερά.

Το Πόρτο είναι και ο κύριος οικισμός του νησιού, με περίπου 200 μόνιμους κατοίκους. Εδώ βρίσκεται το μικρό λιμανάκι όπου αράζουν τα καΐκια, ο χαρακτηριστικός παλιός ανεμόμυλος που δεσπόζει στην κορυφή του λόφου, αλλά και η ομώνυμη, άρτια οργανωμένη κοινοτική πλαζ. Το Πόρτο διαθέτει ξενοδοχείο και λίγα ενοικιαζόμενα δωμάτια για όσους επιθυμούν ήσυχες διακοπές…

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης