Σκληρές εικόνες κατέγραψαν το απόγευμα της Πέμπτης τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία από τον τόπο δυστυχήματος σε αυτοκινητόδρομο της Μελβούρνης στην Αυστραλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα φορτηγό, το οποίο μετέφερε πάνω από 400 πρόβατα, εξετράπη της πορείας του, με αποτέλεσμα να πέσει με δύναμη πάνω στις προστατευτικές μπάρες μίας γέφυρας και μεγάλο μέρος του φορτίου να βρεθεί στο κενό. Από τη «βουτιά» θανάτου σκοτώθηκαν δεκάδες πρόβατα, ενώ διαδοχικές συγκρούσεις οχημάτων σημειώθηκαν στον δρόμο που περνούσε κάτω από τη γέφυρα, στην προσπάθεια των οδηγών να αποφύγουν τα ζώα.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας καθώς και ασθενοφόρα, αντικρίζοντας ένα αποτρόπαιο θέαμα. Ο δρόμος ακριβώς κάτω από το φορτηγό είχε γεμίσει νεκρά ή σοβαρά τραυματισμένα πρόβατα, με τους διερχόμενους οδηγούς να μην μπορούν να πιστέψουν αυτό που αντίκριζαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε σε δηλώσεις του στο Associated Press πως το φορτηγό είχε ξεκινήσει από την πόλη Γκίλονγκ, υπογραμμίζοντας παράλληλα πως από θαύμα δεν υπήρξε κάποιος σοβαρός τραυματισμός ανθρώπου.

Παρακολουθήστε το video…

Σοκαρισμένοι οι οδηγοί

Το σοκ ήταν μεγάλο για αρκετούς από τους οδηγούς οχημάτων που έτυχε εκείνη τη στιγμή να διέρχονται από το σημείο.

«Ήταν απίστευτο. Λες και “έβρεχε” πρόβατα», τόνισε η Κρίστι Ντέιβις, η οποία αναγκάστηκε να κάνει μια απότομη κίνηση με το αυτοκίνητό της, προκειμένου να αποφύγει ένα από τα ζώα που βρέθηκε ξαφνικά και εντελώς απροσδόκητα μπροστά της.

«Τη μια στιγμή είδα το φορτηγό να κινείται κανονικά στον δρόμο και την άλλη να καταλήγει στις προστατευτικές μπάρες», εξήγησε ένας άλλος οδηγός.

Οι έρευνες για τα αίτια του δυστυχήματος συνεχίζονται, ωστόσο ήδη περιβαλλοντικές οργανώσεις εξέφρασαν την αντίθεσή τους για τον τρόπο μεταχείρισης των οικόσιτων ζώων από τους κτηνοτρόφους.

Παρακολουθήστε το video

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης