Πλήθος διαδηλωτών, η πλειονότητα των οποίων ήταν ντυμένοι στα λευκά, συμμετείχαν το βράδυ της Τετάρτης στη σιωπηλή πορεία στους δρόμους του Άμστερνταμ εις μνήμην των 298 θυμάτων της πτήσης MH17 των Malaysia Airlines (ανάμεσα στα οποία ήταν 193 Ολλανδοί) που συνετρίβη στην ανατολική Ουκρανία.

Οι χιλιάδες συμμετέχοντες που συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Νταμ, πραγματοποίησαν πορεία μερικών χιλιομέτρων προτού καταλήξουν, μία ώρα αργότερα, στην ίδια κεντρική πλατεία του Άμστερνταμ, όπου άφησαν να πετάξουν στον ουρανό εκατοντάδες λευκά μπαλόνια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι σημαντικό να συγκεντρωνόμαστε, να δείχνουμε ότι είμαστε όλοι μαζί, ότι μοιραζόμαστε τον πόνο των οικογενειών και των φίλων», δήλωσε ο 35χρονος Λεόν. «Και είναι σημαντικό όλος ο κόσμος να φορά λευκά, το χρώμα της ελπίδας, αυτό σημαίνει ότι κοιτάμε το μέλλον», πρόσθεσε.

«Είναι απίστευτο ότι το 2014 ένα πολιτικό αεροσκάφος καταρρίπτεται από έναν πύραυλο, ελπίζω πραγματικά ότι θα χυθεί φως στα γεγονότα», είπε από την πλευρά του ο Τιμ.

Οι πρώτες σοροί των θυμάτων έφτασαν σήμερα το απόγευμα από την ανατολική Ουκρανία στο Αϊντχόβεν. Έπειτα από μια τελετή στο αεροδρόμιο οι σοροί μεταφέρθηκαν σε μια ολλανδική στρατιωτική βάση για να προχωρήσει η διαδικασία ταυτοποίησή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ολλανδική κυβέρνηση κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους για τη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης