«Νίκη έκπληξη» χαρακτηρίζει το BBC την επικράτηση για τέταρτη συνεχόμενη φορά του δεξιού κόμματος «Likud» στις εθνικές εκλογές του Ισραήλ.

Ο Μπινιαμίν Νετανιάου στις προεκλογικές του ομιλίες είχε διακηρύξει την πρόθεσή του να συνεχίσει την ανέγερση οικισμών εποίκων στα Κατεχόμενα από το Ισραήλ παλαιστινιακά εδάφη, αλλά και να αποτρέψει οποιαδήποτε συζήτηση για την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με καταμετρημένο το 99% των ψήφων, νωρίς το πρωί της Τετάρτης, το κόμμα Λικούντ λαμβάνει 30 από τις 120 έδρες στο Κνέσετ (ισραηλινή Βουλή) με τον κυριότερο αντίπαλό του το κόμμα «Zionist Union» να λαμβάνει 24 έδρες. Αντίθετα, οι προβλέψεις των δημοσκοπήσεων της τελευταίας στιγμής υποστήριζαν ότι το κεντρώο κόμμα του Χέρτζογκ θα λάμβανε 25-26 έδρες, με το κόμμα του Νετανιάου μόλις 20-22.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, το κόμμα «Likud» -σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα- αναφέρει ότι ο Νετανιάου θα σχηματίσει το συντομότερο δυνατό νέα κυβέρνηση συνασπισμού με κόμματα από το πολιτικό φάσμα της δεξιάς στη Βουλή αλλά και κάποιων θρησκευτικών πολιτικών παρατάξεων. Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός χρειάζεται 61 έδρες για να έχει την πλειοψηφία στο Κνέσετ.

Με πληροφορίες από Reuters / AP
Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ο πολιτικός αντίπαλος του Νετανιάχου τον συνεχάρη για την εκλογική του νίκη, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015, 09:09

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης