Εκατόμβη νεκρών στην Ανατολική Ουκρανία. Συνολικά 298 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην αεροπορική τραγωδία με το Boeing των μαλαισιανών αερογραμμών στο Ντόνετσκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι μαλαισιανές αερογραμμές έχουν επιβεβαιώσει ότι 173 Ολλανδοί, 44 Μαλαισιανοί (συμπεριλαμβανομένων των 15 μελών του πληρώματος και δύο βρεφών), 12 Ινδονήσιοι, 9 Βρετανοί, 4 Γερμανοί, 3 Φιλιππινέζοι και ένας Καναδός πολίτης πετούσαν με το μοιραίο αεροπλάνο.

Ποιοι ήταν οι επιβάτες του μοιραίου Boeing

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, Βρετανός αξιωματούχος του ΟΗΕ, πρωτοπόροι στις έρευνες για το AIDS, καλόγρια της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας από την Αυστραλία και 80 παιδιά ήταν μεταξύ των 298 θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους όταν το επιβατικό αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών κατερρίφθη πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας λίγο πριν εισέλθει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περίπου 100 γιατροί, ερευνητές και ακτιβιστές, ειδικοί σε θέματα AIDS, βρίσκονταν καθ’ οδόν προς τη Διεθνή Σύνοδο για το AIDS που διεξάγεται την Κυριακή στη Μελβούρνη της Αυστραλίας. 

Ο Γκλεν Τόμας από το Μπλάκπουλ ήταν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ο 49χρονος ήταν υπεύθυνος επικοινωνίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας των Ηνωμένων Εθνών και είχε εργαστεί στο παρελθόν ως δημοσιογράφος για το BBC.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν και ένας παππούς που ταξίδευε με τα τρία του εγγόνια, ηλικίας μεταξύ 8 και 12 ετών. Ο Νικ Νόρις από το Περθ της Αυστραλίας πετούσε με τα εγγόνια του, τον Μο, 12 ετών, την Εύη, 10 ετών, και τον Ότις Μάσλιν, 8 ετών. Όλη η οικογένεια ήταν σε διακοπές και οι γονείς των παιδιών είχαν παραμείνει στο Άμστερνταμ για λίγες επιπλέον ημέρες, αλλά ο κ. Νόρις θέλησε να επιστρέψει με τα εγγόνια του στην Αυστραλία για να μην απουσιάσουν από το σχολείο τους, όπως μετέδωσαν οι ραδιοτηλεοπτικοί φορείς της Αυστραλίας.

Δύο οπαδοί της Νιουκάστλ φέρονται να ήταν επίσης μεταξύ των Βρετανών που σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα. Ιστοσελίδα για την ποδοσφαιρική ομάδα αναφέρει ότι δύο άνθρωποι επέβαιναν στο μοιραίο Boeing με τελικό προορισμό τους τη Νέα Ζηλανδία, όπου θα παίξει η ομάδα.

Ένας από τους δύο οπαδούς πιστεύεται ότι ήταν ο Τζον Άλντερ, ο οποίος ήταν 60 ετών. Ο πιστός υποστηρικτής ήταν γνωστός στους άλλους οπαδούς ως «ο εργολάβος», εξαιτίας της παράδοσης να φορά κοστούμι σε κάθε παιχνίδι. Πιστεύεται ότι είχε χάσει μόνο έναν αγώνα από το 1973, αφότου άρχισε να παρακολουθεί και να ακολουθεί την ομάδα σε όλο τον κόσμο για τα παιχνίδια της. Ο 60χρονος ταξίδευε μαζί με έναν 28χρονο οπαδό, που πιστεύεται ότι είναι ο Λάιαμ Σουίνεϊ από το Νιουκάστλ.

Ένας κτηματομεσίτης από την Βικτόρια της Αυστραλίας και η σύζυγός του, ένας σύμβουλος επιχειρήσεων από το Περθ, ένας φοιτητής από τη Μελβούρνη είναι επίσης μεταξύ των θυμάτων του Boeing 777 που καταρρίφθηκε στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας.

Δείτε φωτογραφίες των θυμάτων

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης