O πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε την Πέμπτη «ημέρα εθνικού πένθους» στη Γαλλία κι επανέλαβε την έκκλησή του για ενότητα στην χώρα μετά την επίθεση που έγινε εναντίον των γραφείων της σατιρικής εφημερίδας Charlie Hebdo, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 12 άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 11 στο Παρίσι.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ενός σύντομου διαγγέλματος προς το έθνος που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για ένα διάστημα 3 ημερών, γνωστοποίησε ο Ολάντ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εν τω μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα Le Point, οι δράστες είναι αδέρφια (Γάλλοι με αλγερινή καταγωγή) 32 και 34 ετών, ενώ ο τρίτος εκτελεστής διανύει το 18ο έτος και φοιτούσε σε σχολείο στην Reims.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα δύο αδέρφια έχουν γεννηθεί στο 10ο διαμέρισμα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ φέρονται να έχουν επιστρέψει από τη Συρία το περασμένο καλοκαίρι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης