Με αίμα βάφτηκε ο ετήσιος μαραθώνιος της Βοστώνης, όταν μία ώρα μετά τον τερματισμό του πρώτου αθλητή εξερράγησαν δύο μηχανισμοί με 10 δευτερόλεπτα διαφορά ο ένας από τον άλλο. Eκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε ότι μία ακόμη έκρηξη σημειώθηκε στην βιβλιοθήκη JFK.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεκάδες είναι οι τραυματίες, εκ των οποίων οι 6 σοβαρά. Το Γενικό Νοσοκομείο της Βοστώνης κάνει λόγο για δύο νεκρούς, αναφέρει το βρετανικό δίκτυο BBC το οποίο προσθέτει πως βρέθηκαν δύο μηχανισμοί οι οποίοι δεν έχουν εκραγεί.

Το Fox News κάνει λόγο για δύο νεκρούς τουλάχιστον και 23 τραυματίες, ενώ η New York Post ανεβάζει τον αριθμό των θυμάτων αναφέροντας ότι οι νεκροί είναι 12 και οι τραυματίες 24, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται από άλλη πηγή.

Το Γενικό Προξενείο της Βοστώνης τη Δευτέρα 15 Απριλίου λειτούργησε με προσωπικό ασφαλείας, όπως γίνεται κάθε χρόνο την ημέρα του Μαραθωνίου. Το τμήμα έκτακτων περιστατικών ανέφερε στη zougla.gr πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για Έλληνες νεκρούς ή τραυματίες. Ο Έλληνας Γενικός Πρόξενος Ηλίας Φωτόπουλος επιχειρεί να φτάσει στο Προξενείο, αλλά όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι και όπως ανέφερε στη zougla.gr oι αστυνομικές δυνάμεις δεν τον αφήνουν να περάσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Η πρώτη έκρηξη έγινε κοντά στον αριθμό 673 της οδού Μπόιστον και μετά από 10 δευτερόλεπτα σημειώθηκε η δεύτερη, ακριβώς απέναντι από το σημείο της πρώτης, σύμφωνα με μαρτυρίες.

«Έγινε τουλάχιστον μια έκρηξη, η αστυνομία, η πυροσβεστική και η υπηρεσία πρώτων βοηθειών έσπευσαν στην περιοχή. Δεν έχουμε καμία ένδειξη για το πόσοι άνθρωποι έχουν τραυματιστεί» δήλωσε μια εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Βοστώνης.

LIVE ΑΠΟ ΤΟ ΒΒC


(Γράφημα από τα σημεία των εκρήξεων)

Οι εικόνες της τηλεόρασης έδειξαν τον καπνό τα ασθενοφόρα και την αστυνομία κοντά στη γραμμή του τερματισμού, όπου οι θεατές παρακολουθούσαν από τις κερκίδες.

Στην επίσημη ιστοσελίδα της διοργάνωσης στο twitter αναφέρεται: «Δύο βόμβες εξερράγησαν κοντά στον τερματισμό του σημερινού μαραθωνίου στην Βοστώνη. Προβαίνουμε σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να διαπιστώσουμε τι ακριβώς συνέβη».

Από το Λευκό Οίκο ανακοινώθηκε ότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει ενημερωθεί για τις εκρήξεις και έχει δώσει εντολή στις αρμόδιες αρχές να παράσχουν την απαιτούμενη βοήθεια όπου χρειάζεται.

Συνολικά 27.000 δρομείς συμμετείχαν στον Μαραθώνιο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης