Συναγερμός έχει σημάνει στις Αρχές διεθνώς, λόγω ενός νέου «αρρωστημένου» παιχννιδιού που έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή του στο Facebook.

Οι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τουςΤο παιχνίδι αυτό λέγεται «48 hours Challenge» (Πρόκληση 48 ωρών) και παροτρύνει παιδιά και εφήβους να το σκάνε από το σπίτι τους τουλάχιστον για δύο 24ωρα και μάλιστα ανά δυάδες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με βρετανικές εφημερίδες, αρχικά το παιχνίδι στo Facebook είχε απήχηση στους μαθητές της Βορείου Ιρλανδίας και στη συνέχεια άρχισε να παίζεται και από νέους στη Βρετανία.

Μία μητέρα, η οποία δεν κατονομάζεται, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Bellfastlive ότι η ίδια βίωσε αυτό το δράμα, καθώς η κόρη της εντοπίστηκε από τις Αρχές 55 μίλια μακριά από το σπίτι.

«Ήμουν τρομοκρατημένη, δεν ήξερα αν ήταν νεκρή, αν είχε πέσει θύμα βιασμού ή αν την είχαν δολοφονήσει. Αλλά τα παιδιά που συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτό νομίζουν ότι είναι αστείο. Το παιδί μου είχε ”ηγετικό” ρόλο στο παιχνίδι και εξαφανίστηκε για περίπου 55 ώρες προτού εντοπιστεί από τις Αρχές» υποστηρίζει στο τηλεοπτικό δίκτυο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μητέρα πρόσθεσε επίσης ότι οι έφηβοι που συμμετείχαν στο παιχνίδι αγνοούσαν τους όρους του: ότι έπρεπε να εξαφανιστούν για 48 ώρες και στη συνέχεια να επιστρέψουν στους οικείους τους.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα «Independent», oι παίκτες παίρνουν πόντους κάθε φορά που συγγενείς και φίλοι κάνουν έκκληση στα social media για τον εντοπισμό τους.

Όπως αναφέρει η «Independent», το 48 hours Challenge είναι ένα αντίγραφο του παιχνιδιού Game of 72 (Παιχνίδι 72 ωρών) που είχε κάνει θραύση στη δυτική Ευρώπη το 2015, με νεαρά άτομα- ακόμα και παιδιά-να εξαφανίζονται από τα σπίτια τους και τους γονείς τους να τα ψάχνουν πάνω από 72 ώρες.

Τότε, για πρώτη φορά είχε εξαφανιστεί ένα 13χρονο κορίτσι για τρεις ολόκληρες μέρες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης