Στο Βατικανό επέστρεψε ο πρώην Πάπας Βενέδικτος, δύο μήνες μετά την παραίτησή του. Συγκεκριμένα, ταξίδεψε με ελικόπτερο από το Κάστελ Γκαντόλφο, όπου βρίσκεται η θερινή κατοικία του Πάπα, προκειμένου να μείνει μόνιμα πλέον στην πόλη του Βατικανού.

Ο Πάπας Φραγκίσκος υποδέχτηκε τον Βενέδικτο κατά την άφιξή του, ενώ στη συνέχεια μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο στο νέο του κατάλυμα. Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του 86χρονου Βενέδικτου ήταν στις 23 Μαρτίου, ενώ από τότε έχουν δει το φως της δημοσιότητας διάφορες εικασίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας του. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος του Βατικανού Φεντερίκο Λομπάρντι ανέφερε αυτήν την εβδομάδα ότι δεν αντιμετωπίζει κάποιο πρόβλημα υγείας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Βενέδικτος θα μείνει σε πρώην μοναστήρι πίσω από τον Άγιο Πέτρο, μαζί με τον προσωπικό του γραμματέα, Τζορτζ Γκάνσγουεϊν. Το κτήριο χαρακτηρίστηκε από τον Λομπάρντι «μικρό αλλά καλά εξοπλισμένο», ενώ στο εσωτερικό του διαθέτει και ένα μικρό εκκλησάκι και μια βιβλιοθήκη. Το Βατικανό ανέφερε πως ο Πάπας Φραγκίσκος καλωσόρισε τον Βενέδικτο «με μεγάλη εγκαρδιότητα». Στη συνέχεια, οι δυο τους προσευχήθηκαν μαζί στο εκκλησάκι του Βενέδικτου.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης