Η καταπακτή που οδηγεί στο Grexit έχει ανοίξει για την Ελλάδα, υποστηρίζει ο βρετανικός Guardian ο οποίος εκτιμά πως η χώρα μας «διαβάζει» το τελευταίο κεφάλαιο του ογκώδους βιβλίου της, μαζί και όλη η Ευρώπη, στο οποίο οι πρωταγωνιστές οδηγούνται στο Grexit.

Δίνοντας το στίγμα για τια όσα συμβαίνουν σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο Guardian τονίζει: «Μια καταπακτή ανοίγει σιγά-σιγά κάτω από την Αθήνα. Οι Φινλανδοί έδωσαν τον τόνο και την ώθηση την περασμένη εβδομάδα όταν αποκάλυψαν μια μυστική έκθεση, σύμφωνα με την οποία εκπονούνται, ήδη, σχέδια εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ. Το Βερολίνο, με τη σειρά του, διά του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, εμμένει στην άποψη ότι η Ελλάδα οφείλει να πληρώσει τα χρέη της και επιπλέον δεν προσφέρει καμία ένδειξη ότι προτίθεται να υπαναχωρήσει από αυτή τη θέση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αρθρογράφος του εν λόγω δημοσιεύματος τονίζει πως βρισκόμαστε στο σημείο να διαβάζουμε το τελευταίο κεφάλαιο ενός ογκωδoυς βιβλίου που έχει θέμα την ελληνική κρίση.

«Μετά από ένα μπαράζ αντιφατικών δηλώσεων, τελικά, ο Έλληνας ΥΠΟΙΚ Γιάνης Βαρουφάκης ανακοίνωσε την πώληση κρατικών περιουσιακών στοιχείων, κάτι που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε αρχικά αρνηθεί, αλλά με διαφορετικούς όρους. Δεν είπε τι θα πουλήσει, αλλά κατέστησε ως αυτονόητο πως υπάρχουν πολλά πράγματα που κατέχει το κράτος και τα οποία θα πάσχουν από χρόνια έλλειψη επενδύσεων, αν παραμείνουν στα χέρια της κυβέρνησης» σημειώνεται.

Ωστόσο, πολλοί είναι εκείνοι οι αναλυτές που πιστεύουν πως δεν είναι στις προθέσεις των χωρών- μελών της Ευρωζώνης, να αφήσουν την Ελλάδα να εξέλθει από τη ζώνη του ευρώ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πάντως, σύμφωνα με τη βρατανική εφημερίδα «η έξοδος φαίνεται ολοένα και πιο κοντά. Ο Τσίπρας που εκλέχθηκε με την υπόσχεση να τερματίσει τη λιτότητα, αντιτίθεται στις απαιτήσεις των Βρυξελλών για μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και το συνταξιοδοτικό – απαιτήσεις που η προηγούμενη κυβέρνηση είχε συμφωνήσει».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης