Ένας στολίσκος από περίπου 20 ιαπωνικά πλοία έφτασε τα ξημερώματα της Κυριακής στα νησιά Σενκάκου ώστε να επιβεβαιώσει την κυριαρχία της Ιαπωνίας στο συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα το οποίο διεκδικεί η Κίνα, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ειδήσεων.

Ένας από τους συμμετέχοντες στην αποστολή δήλωσε ότι οι ακτιβιστές σχεδιάζουν να δέσουν τα σκάφη τους, να κατέβουν στην ξηρά, να τραγουδήσουν τον εθνικό ύμνο και να κάνουν πικ-νικ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αποστολή αναχώρησε το βράδυ του Σαββάτου από το νησί Ισικάγκι, το νοτιότερο σημείο της Ιαπωνίας, για τα νησιά Σενκάκου, στο αρχιπέλαγος που βρίσκεται 200 χλμ. ανοικτά των ακτών της Ταϊβάν, στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

«Θέλουμε να δείξουμε στη διεθνή κοινότητα ότι τα νησιά αυτά είναι δικά μας. Είναι το μέλλον της Ιαπωνίας που βρίσκεται σε κίνδυνο», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της η Κίνα κάλεσε την Ιαπωνία «να σταματήσει αμέσως όλες τις ενέργειες που παραβιάζουν την εδαφική της ακεραιότητα». Το συγκεκριμένο νησιωτικό σύμπλεγμα θεωρείται στρατηγικής σημασίας καθώς είναι πλούσιο σε ψάρια ενώ στον βυθό υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να «κρύβει» πετρέλαιο και φυσικό αέριο.

Διαβάστε επίσης:
Ιαπωνικά πλοία αναχώρησαν για τα νησιά Σενκάκου, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 18 Αυγούστου 2012, 15:27
Η Ιαπωνία απελαύνει Κινέζους εθνικιστές που «εισέβαλαν» σε νησί τους, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2012, 19:21

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης