Αιματηρές συγκρούσεις και αναβρασμός επικρατεί στη νοτιοανατολική Ουκρανία λίγα 24ωρα πριν την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 21 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους τις τελευταίες ώρες σε οδομαχίες μεταξύ αυτονομιστών και δυνάμεων ασφαλείας

Συγκρούσεις ξέσπασαν νωρίτερα μεταξύ ουκρανικών δυνάμεων και φιλορώσων αυτονομιστών έξω από το αρχηγείο της αστυνομίας στη Μαριούπολη και σύμφωνα με τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης υπάρχουν νεκροί και τραυματίες.

Την ίδια ώρα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν -με τυμπανοκρουσίες- κατέφθασε στη Σεβαστούπολη, εν μέσω των εορτασμών για το τέλος του Β” Παγκοσμίου Πολέμου. Ο ισχυρός άνδρας του Κρεμλίνου, Βλαντιμίρ Πούτιν, μετέβη στην Κριμαία, κατά την πρώτη του εμφάνιση στην -στρατηγικής σημασίας χερσόνησο- μετά την προσάρτησή της από τη Μόσχα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χάος με νεκρούς στη Μαριούπολη

Όπως αναφέρει το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, Ουκρανοί ένοπλοι, στρατιώτες και μαυροφορεμένες ειδικές δυνάμεις εθελοντών ναζί, προσπάθησαν να ανακτήσουν τον έλεγχο του κτηρίου της αστυνομίας στη Μαριούπολη, όταν δέχτηκαν τα πυρά φιλορώσων. Το κτήριο της Αστυνομίας τελικά χτυπήθηκε από τανκς και παραδόθηκε στις φλόγες.

Εν τω μεταξύ βίντεο-σοκ κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο από την εν ψυχρώ εκτέλεση ρωσόφωνων πολιτών στην μέση του δρόμου από μισθοφόρους και κυβερνητικές δυνάμεις.

(Πυροβολούν εν ψυχρώ ρεπόρτερ στη Μαριούπολη)

Όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση του Κιέβου, έστειλε ναζιστικά στρατεύματα που υποστηρίζονται από τεθωρακισμένα και βαρύ πυροβολικό, εναντίον των ρωσόφωνων στην Μαριούπολη της ανατολικής Ουκρανίας.

Η επιχείρηση ξεκίνησε μετά την κατάληψη από τους αυτονομιστές, του τοπικού υπουργείου Εσωτερικών.

Καθώς άρχισε λοιπόν να συγκεντρώνεται μεγάλο πλήθος πολιτών στην περιοχή, οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ και εναντίον τους.

Ένα άρμα μεταφοράς προσωπικού άρχισε να βάλλει εναντίον του άοπλου πλήθους.

Η ουκρανική εξουσία πάντως είχε προειδοποιήσει τις τελευταίες ημέρες για ενδεχόμενες «προκλήσεις» στο περιθώριο των εορτασμών της 9ης Μαΐου για τη νίκη επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945 .

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης