Τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα, Τετάρτη, όταν παράνομη αγορά στην πόλη Καλκούτα της Ινδίας τυλίχτηκε στις φλόγες κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε πως η φωτιά εκδηλώθηκε στην αγορά «Σούρια Σεν», η οποία στεγάζει πλήθος καταστημάτων, εκ των οποίων αρκετά δεν διαθέτουν άδεια λειτουργίας. Δεκάδες άνθρωποι έχουν μεταφερθεί με σοβαρά εγκαύματα στο νοσοκομείο, με αποτέλεσμα να παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο ο αριθμός των νεκρών να αυξηθεί μέσα στις επόμενες ώρες. Η φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το πρωί, τοπική ώρα, ενώ η αγορά ήταν κλειστή, ωστόσο οι αναφορές για εγκλωβισμένους είναι πάρα πολλές καθώς όπως μετέδωσε το Associated Press οι μικροπωλητές συνηθίζουν να κοιμούνται μέσα στον χώρο της επιχείρησής τους προκειμένου να μειώσουν τα συνολικά τους έξοδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αγορά έχει μόνο μια έξοδο κινδύνου και όσοι έμειναν τη νύχτα μέσα, παγιδεύτηκαν όταν ξέσπασε η πυρκαγιά», εξήγησε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Javed Khan.

Στο σημείο έσπευσαν 25 οχήματα με πάνω από 70 πυροσβέστες, οι οποίοι έδωσαν πολύωρη μάχη με τις φλόγες προκειμένου να θέσουν την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Η Αστυνομία διεξάγει έρευνες για τα ακριβή αίτια της τραγωδίας. Ορισμένοι πάντως μικροπωλητές, που κατάφεραν να απομακρυνθούν έγκαιρα, τόνισαν πως είναι πιθανό η φωτιά να οφείλεται σε βραχυκύκλωμα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι παρόμοιο στην Καλκούτα, η οποία όπως και όλες σχεδόν οι μεγάλες πόλεις της Ινδίας είναι πυκνοκατοικημένες και τα μέτρα Ασφαλείας στις επιχειρήσεις είναι ελλιπή. Τον Δεκέμβριο του 2011 περίπου 90 άνθρωποι κάηκαν ζωντανοί όταν ξέσπασε πυρκαγιά σε νοσοκομείο, ενώ 43 άφησαν την τελευταία τους πνοή πάλι σε φωτιά έναν χρόνο νωρίτερα. Το 2008 περισσότερα από 2.500 καταστήματα έγιναν «στάχτη» όταν «πύρινες γλώσσες» κατέστρεψαν ό, τι βρήκαν μπροστά τους σε μια από τις μεγαλύτερες καταστροφές στη σύγχρονη ιστορία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Τρεις νεκροί από πυρκαγιά σε αποθήκες καυσίμων, Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 7 Ιανουαρίου 2013, 02:09

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης