Ενώπιον του δικαστηρίου εμφανίστηκαν το Σάββατο οι έξι διευθυντές ιδιωτικού νοσοκομείου στην Καλκούτα στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά την Παρασκευή, προκαλώντας τον θάνατο 90 ανθρώπων. Όπως μεταδίδει το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας καθώς όπως διαπιστώθηκε από τη μέχρι στιγμής έρευνα δεν είχαν φροντίσει για την τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων ασφαλείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι περισσότεροι ασθενείς κάηκαν ζωντανοί καθώς παγιδεύτηκαν μέσα στους χώρους του νοσοκομείου. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από το υπόγειο όπου υπήρχαν συσσωρευμένα εύφλεκτα υλικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ώρα διεξαγωγής της δίκης, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το δικαστήριο ζητώντας την καταδίκη των υπευθύνων της τραγωδίας, αναγκάζοντας τις Αρχές να αυξήσουν τα μέτρα ασφαλείας περιμετρικά του κτηρίου. Ορισμένοι μάλιστα από τους συγγενείς των θυμάτων κατήγγειλαν ότι μέλη του προσωπικού Ασφαλείας του νοσοκομείου τους εμπόδισαν από το να προσφέρουν τη βοήθειά τους για τη γρήγορη απομάκρυνση των ασθενών.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 20 Δεκεμβρίου, ενώ το αίτημα της ομάδας υπεράσπισης να αφεθούν οι πελάτες της ελεύθεροι με εγγύηση απορρίφθηκε.

Δείτε το video…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Φονική πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Ινδίας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2011, 06:48

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης