Μια σειρά από βίντεο δημοσιεύτηκαν στο διαδίκτυο, τα οποία γίνονται μάρτυρες αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας στην πολιτεία της Αλαμπάμα.

Σύμφωνα με τo RT όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία κλήθηκε από άγνωστο, ο οποίος παραπονέθηκε για διατάραξη κοινής ησυχίας σε μια πολυκατοικία στην περιοχή Tuscaloosa.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αστυνομικοί έφθασαν στην πολυκατοικία στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής τοπική ώρα και ζήτησαν εξηγήσεις από νεαρό, φοιτητή του Πανεπιστημίου της Αλαμπάμα.

Τα πνεύματα οξύνθηκαν όταν ένας αστυνομικός είπε πως κάποιος φοιτητής έπρεπε να συλληφθεί και όπως φαίνεται στο βίντεο, ο αστυνομικός και ο νεαρός πιάστηκαν στα χέρια.

Οι σκηνές που ακολουθούν αποτυπώνουν το «χάος» που επικράτησε στην πολυκατοικία τα ξημερώματα της Κυριακής: Ένας νεαρός πέφτει στο έδαφος και ξυλοκοπείται από αστυνομικούς, μία κοπέλα φωνάζει για ποιον λόγο συλλαμβάνεται, ενώ ένας ακόμη φοιτητής ζητεί εξηγήσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Κάνε πίσω» του απαντά ο αστυνομικός και τον σπρώχνει. Τότε ο ίδιος τον προειδοποιεί ότι έχει καταγράψει σε βίντεο ό,τι συνέβη. Τελικά οι αστυνομικοί εισβάλλουν στο διαμέρισμα, «κολλούν» στον τοίχο τον φοιτητή, του επιτίθενται με τέιζερ και τον σέρνουν έξω.

Μετά τη δημοσίευση των επίμαχων βίντεο, το τοπικό αστυνομικό τμήμα διενεργεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Προσοχή! Ακολουθούν σκληρές εικόνες:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης