Σωστικά συνεργεία συνεχίζουν να αναζητούν επιζώντες στα συντρίμμια του εξαώροφου κτηρίου που κατέρρευσε χθες το βράδυ στο Ναϊρόμπι εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων και των πλημμυρών, ανακοίνωσε ο Ερυθρός Σταυρός, κατά τον οποίο 44 άνθρωποι διασώθηκαν.

Μια εκπρόσωπος του Ερυθρού Σταυρού δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες που μετέδωσαν μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με τα οποία τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν το κτήριο κατέρρευσε. «Είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για νεκρούς, αυτές είναι πληροφορίες που δεν έχουμε», εξήγησε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αρνόλντα Σιούντου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν γνωρίζουμε πόσοι άνθρωποι βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια, φοβόμαστε ότι είναι πολλοί ακόμη», επισήμανε πάντως. «Οι έρευνες συνεχίζονται. Στο σημείο βρίσκονται ένας γερανός και πολλά ασθενοφόρα».

Η Σιούντου ανέφερε ότι το κτήριο κατέρρευσε στις 21:30 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας) στη λαϊκή γειτονιά Χουρούμα του βορειοανατολικού Ναϊρόμπι, την οποία έπληξαν χθες οι πιο σφοδρές βροχοπτώσεις από την έναρξη της περιόδου των βροχών.

Η καταιγίδα προκάλεσε πλημμύρες και κατολισθήσεις σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας της Κένυας.
«Μέχρι στιγμής, 44 άνθρωποι έχουν βγει ζωντανοί από τα συντρίμμια», είπε η εκπρόσωπος, χωρίς να δώσει διευκρινίσεις για τον αριθμό των τραυματιών. «Οι ομάδες μας βρίσκονται στο σημείο», όπου «επικρατεί πλήρες χάος», συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα, η Σιούντου είχε κάνει λόγο για τουλάχιστον 15 τραυματίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης