* Προσοχή το κείμενο περιέχει σκληρές φωτογραφίες

Σάλο έχει προκαλέσει η υπόθεση μίας νεαρής γυναίκας, 23 ετών, στην επαρχία Σανσί της Κίνας, η οποία φέρεται να εξαναγκάστηκε από τις τοπικές υπηρεσίες σε άμβλωση, ενώ ήταν επτά μηνών έγκυος στο δεύτερο παιδί της, καθώς δεν μπορούσε να πληρώσει το πρόστιμο των 40.000 γουάν (4.880 ευρώ) που επιβάλλεται σε όσες γυναίκες δεν σέβονται την πολιτική του ενός παιδιού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι κινεζικές Αρχές δεσμεύτηκαν σήμερα ότι θα διεξαγάγουν έρευνα για την υπόθεση της Φενγκ Τζιαμέι, που έχει δημιουργήσει κύμα αντιδράσεων.

Φωτογραφία της εγκύου με το ματωμένο έμβρυο δίπλα της δημοσιεύεται στο Διαδίκτυο, ξεσηκώνοντας την οργή πολιτών και οργανώσεων προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Εθνική Επιτροπή Οικογενειακού Προγραμματισμού της Κίνας δηλώνει ότι θα εξετάσει τη γνησιότητα της φωτογραφίας και της καταγγελίας, δεσμευόμενη ότι, εάν όντως έλαβε χώρα το περιστατικό, θα τιμωρηθούν οι τοπικές υπηρεσίες οικογενειακού προγραμματισμού.

Βάσει της καταγγελίας, η Φενγκ Τζιαμέι από την επαρχία Σανσί οδηγήθηκε διά της βίας στο νοσοκομείο, όπου της χορηγήθηκε ένεση για να θανατωθεί το έμβρυο στις 2 Ιουνίου.

Ο σύζυγος της Φενγκ δήλωσε στην εφημερίδα «Global Times» ότι πέντε άνδρες χορήγησαν διά της βίας την ένεση στην 23χρονη, δένοντάς της τα μάτια και αναγκάζοντάς την να υπογράψει ότι συναινεί στην άμβλωση.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης