Με μια ψεύτικη κοιλιά εγκυμοσύνης γεμάτη κοκαΐνη, αποπειράθηκε να περάσει τον έλεγχο του αεροδρομίου El Dorado της Μπογκοτά η γυναίκα που συνελήφθη λίγο πριν την επιβίβασή της σε πτήση για το Τορόντο. 

Η Καναδικής υπηκοότητος 28χρονη Tabitha Leah Ritchie η οποία βρισκόταν στην χώρα από τον Αύγουστο, είχε αγοράσει μια κοιλιά εγκύου από κατάστημα με αποκριάτικα είδη (!) και μέσα σε αυτήν είχε τοποθετήσει δύο κιλά του πολύτιμου ναρκωτικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα έδειχναν να πηγαίνουν κατ’ ευχήν για την ίδια, μέχρι τη στιγμή που μια αστυνομικός την ρώτησε σε ποιο μήνα της κύησης βρισκόταν.

Ο αδικαιολόγητα όμως επιθετικός τρόπος με τον οποίο η… αυτοσχέδια έγκυος αντέδρασε, προκάλεσε την υποψία της Ασφάλειας του αερολιμένα που αποφάσισε να ψάξει το θέμα παραπάνω…

«Η ερώτηση της αστυνομικού δεν άρεσε στην γυναίκα», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο αναπληρωτής Διευθυντής της Δίωξης Ναρκωτικών Esteban Arias Melo.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τότε ενστικτωδώς η αστυνομικός ακούμπησε την κοιλιά της για να διαπιστώσει πως ήταν αφύσικα σκληρή και κρύα», συνέχισε χαμογελώντας, καθώς η συγκεκριμένη περίπτωση είχε και το κωμικό της μέρος.

Ωστόσο, μετά την σωματική έρευνα που της έγινε, αποδείχθηκε πως το… μωρό που «κυοφορούσε» δεν ήταν παρά δυο σακουλάκια γεμάτα κοκαΐνη, συνολικής αξίας 85 χιλιάδων ευρώ.

Στην Tabitha Leah Ritchie απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της παραγωγής, κατοχής και λαθρεμπορίας ναρκωτικών, η ποινή δε που προβλέπεται για την συγκεκριμένη ποσότητα είναι κάθειρξη πέντε έως οκτώ ετών.

Κυβερνητικοί αξιωματούχοι, θέλοντας να δείξουν το μέγεθος του προβλήματος, ανέφεραν πως 874 αλλοδαποί βρίσκονται αυτή τη στιγμή στις φυλακές της Κολομβίας, για κακουργήματα που έχουν να κάνουν με ναρκωτικά, ενώ, μόνο μέσα στο πρώτο οκτάμηνο του 2012, οι συλληφθέντες, για τέτοια αδικήματα, αλλοδαποί, ήδη έφτασαν τους 150.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης