Υπέκυψε τελικά στα τραύματά της μια νεαρή γυναίκα από την Ινδία η οποία είχε υποστεί ομαδική σεξουαλική κακοποίηση και άγριο ξυλοδαρμό από έξι άνδρες μέσα σε λεωφορείο στην πρωτεύουσα της ασιατικής χώρας, Νέο Δελχί, μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC.

Η 23χρονη φοιτήτρια άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο «Mount Elizabeth» στη Σιγκαπούρη, όπου και είχε μεταφερθεί την Πέμπτη για περαιτέρω νοσηλεία. Το θύμα της σεξουαλικής κακοποίησης έφερε βαριά τραύματα στο σώμα και το πρόσωπο, καθώς οι δράστες δεν είχαν διστάσει να τη χτυπήσουν βάναυσα με μεταλλικές ράβδους, πριν την πετάξουν έξω από το λεωφορείο όπου και σημειώθηκε η επίθεση. Όπως είχε μεταδώσει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η κοπέλα εμφάνιζε βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, ενώ ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα έμπαινε στο χειρουργείο για τη μεταμόσχευση οργάνων. Ήδη κατά τη διάρκεια παραμονής της στο Νέο Δελχί είχε υποβληθεί σε τρεις εγχειρήσεις, ενώ είχε ήδη πάθει μια φορά ανακοπή καρδιάς και είχε προσβληθεί από λοίμωξη στους πνεύμονες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ασθενής εξέπνευσε στις 04.45 τα ξημερώματα (23.45 το βράδυ της Παρασκευής, ώρα Ελλάδας). Τα μέλη της οικογένειάς της βρίσκονταν συνεχώς στο πλευρό της», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του νοσοκομείου.

Η επίθεση, που συγκλόνισε τόσο την ινδική όσο και τη διεθνή κοινότητα, σημειώθηκε στις 16 Δεκεμβρίου και προκάλεσε τεράστιο κύμα αντιδράσεων στο εσωτερικό της χώρας. Βίαια επεισόδια μετέτρεψαν σε πεδίο μάχης το κέντρο του Νέου Δελχί, μ’ έναν αστυνομικό να χάνει τη ζωή του και έναν δημοσιογράφο να πέφτει νεκρός από σφαίρα σε χωριστό περιστατικό σε άλλη πόλη. Μέχρι στιγμής οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη έξι υπόπτων.

«Από την πρώτη στιγμή που εισήχθη στο νοσοκομείο, η κατάσταση της υγείας της ήταν εξαιρετικά κρίσιμη. Υπέφερε από σοβαρή πολυοργανική ανεπάρκεια λόγω τραυμάτων στο σώμα και τον εγκέφαλο. Έδειξε απίστευτη δύναμη στη μάχη που έδωσε για τη ζωή της παρά τις αντιξοότητες, ωστόσο τα τραύματα στο σώμα της ήταν τόσο μεγάλα που δεν μπορούσαν να ξεπεραστούν», προστίθεται στην ανακοίνωση του ιατρικού επιτελείου που παρακολουθούσε την πορεία της υγείας της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε μια προσπάθεια να.. χρυσώσει το χάπι στους διαδηλωτές, οι οποίοι ζητούσαν καλύτερες συνθήκες και μεγαλύτερη ασφάλεια για το γυναικείο φύλο, η κυβέρνηση του πρωθυπουργού, Manmohan Singh, ανακοίνωσε μια σειρά μέτρων για την άρση της αβεβαιότητας αναφορικά με τη σωματική ακεραιότητα των γυναικών μέσα σε μια ανδροκρατούμενη κοινωνία όπου οι σεξουαλικές επιθέσεις είναι αρκετά συχνές. Νυχτερινές περιπολίες αστυνομικών, συνεχείς έλεγχοι σε οδηγούς λεωφορείων καθώς και απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων δημόσιας μετακίνησης με κουρτίνες ή φιμέ τζάμια είναι ορισμένα από αυτά, τα οποία όμως δεν μειώνουν στο ελάχιστο την αγωνία εκατ. γυναικών στην Ινδία όσον αφορά στην καθημερινή τους ασφάλειά.

Υπάρχουν περιπτώσεις όπου τα μέλη της οικογένειας ενός θύματος σεξουαλικής κακοποίησης πιέζουν τον συγγενή τους να μην αποκαλύψει το τραγικό γεγονός προκειμένου να μην αντιμετωπίσουν το κοινωνικό στίγμα.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Ινδία: Κρίσιμη η κατάσταση της 23χρονης φοιτήτριας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 08:14

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης