Μια μεγάλη πεζογέφυρα κατέρρευσε στο Μαϊάμι, και συγκεκριμένα πολύ κοντά στον χώρο του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Στο σημείο βρίσκονται πολλά πυροσβεστικά οχήματα, ασθενοφόρα και ειδικά συνεργεία, καθώς αρκετά άτομα έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι νεκροί είναι τουλάχιστον τέσσερις ενώ ο γερουσιαστής Μπιλ Νέλσον εξέφρασε τον φόβο πως ενδέχεται τη ζωή τους να έχασαν έξι με 10 άτομα. 

Ανησυχίες για αρκετούς νεκρούς και τραυματίες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, ανακοίνωσε ο επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της κομητείας.

«Εννέα ακόμη άνθρωποι έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο», τόνισε ο Ντέιβ Ντάουνι σε συνέντευξη Τύπου.

«Διασώστες συνεχίζουν να αναζητούν κατά τη διάρκεια της νύχτας για επιζώντες», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από έξι έως και 10 ενδέχεται να είναι οι νεκροί από την κατάρρευση μιας πεζογέφυρας σε αυτοκινητόδρομο της κομητείας Μαϊάμι-Ντέιντ, κοντά στο Διεθνές Πανεπιστήμιο της Φλόριντας, σύμφωνα με τον γερουσιαστή Μπιλ Νέλσον που μίλησε στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό CBS Miami.

Λίγο νωρίτερα η Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων έκανε λόγο για «πολλούς νεκρούς» χωρίς ωστόσο να αναφερθεί σε συγκεκριμένο αριθμό θυμάτων.

«Οκτώ αυτοκίνητα παγιδεύτηκαν κάτω από την γέφυρα» είπε ο δήμαρχος Κάρλος Χιμένες.

Το συμβάν έγινε στις 10.30 το πρωί τοπική ώρα, όταν ο χώρος ήταν γεμάτος από κόσμο.

Ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι θα διεξαχθεί ενδελεχής έρευνα για τα αίτια του δυστυχήματος και θα αποδοθούν ευθύνες για ενδεχόμενα λάθη.

Κάποια στιγμή η αστυνομία ζήτησε από τα ελικόπτερα των τηλεοπτικών σταθμών που πετούσαν από πάνω καλύπτοντας σε ζωντανή μετάδοση το δυστύχημα να φύγουν ώστε οι διασώστες να μπορέσουν να ακούσουν τις φωνές των παγιδευμένων ανθρώπων που ζητούσαν βοήθεια, ανέφερε το τοπικό κανάλι Miami TV.

Η εταιρεία Munilla Construction Management, που είχε εγκαταστήσει την πεζογέφυρα, με ανάρτηση στο Twitter έκανε λόγο για «καταστροφική κατάρρευση που προκάλεσε τραυματισμούς και απώλειες ζωών».

Οι προσπάθειες των σωστικών συνεργείων δυσχεραίνονταν από την αβεβαιότητα για το κατά πόσο ευσταθής είναι η γέφυρα, καθώς ένα τμήμα της παραμένει στον αέρα.

Η πεζογέφυρα συνδέει τους κοιτώνες του πανεπιστημίου με την πόλη Σουίτγουότερ. 

Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Σάντερς είπε ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάρρευση. «Οι γενναίοι διασώστες μας εργάζονται πυρετωδώς για να σώσουν ζωές» είπε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων.

Στην περιοχή αναμένεται να φτάσει αργότερα σήμερα ο κυβερνήτης της Φλόριντας Ρικ Σκοτ. Επίσης, Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των Μεταφορών θα στείλει μια ομάδα για να ερευνήσει τα αίτια του δυστυχήματος.

Ο εκπρόσωπος των αμερικανικών αρχών, ανακοίνωσε ότι στην επιχείρηση διάσωσης συμμετέχουν πάνω από 100 άτομα.

Η γέφυρα, μήκους 54 μέτρων και βάρους 950 τόνων, και κόστους 14,5 εκατομμυρίων δολαρίων, βρισκόταν ακόμα στο στάδιο της κατασκευής  και μόλις το περασμένο Σάββατο τοποθετήθηκε στη συγκεκριμένη θέση, ενώ κατασκευάστηκε σύμφωνα με μια καινοτόμο τεχνική, κατά την οποία… μειώνονται οι κίνδυνοι για τους εργαζόμενους σε αυτή και για τους πεζούς, ενώ αποτρέπεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο κάτω από αυτή…

Η Munilla Construction Management ιδρύθηκε το 1983 και ανήκει σε πέντε αδελφούς, σύμφωνα με τον ιστότοπό της. Εκτός από τη Φλόριντα, δραστηριοποιείται επίσης στο Τέξας και τον Παναμά και απασχολεί 500 υπαλλήλους.

Η γέφυρα διέσχιζε την οδό Southwest 8th Street και ο σκοπός της κατασκευής ήταν να διευκολύνει τους φοιτητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου να περνάνε πάνω από τον πολυσύχναστο δρόμο.

Τα σωστικά συνεργεία ψάχνουν για εγκλωβισμένους

Δείτε το βίντεο από την κατασκευή της γέφυρας:

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης