Ο πρώην αστέρας του αμερικανικού μπάσκετ, Ντένις Ρόντμαν, αναχώρησε σήμερα από την Βόρειο Κορέα, έπειτα από πενθήμερη παραμονή του στη χώρα αυτή, κατά τη διάρκεια της οποίας συναντήθηκε και με τον πρόεδρό της και «φίλο του» Κιμ Γιονγκ Ουν – φεύγοντας όμως χωρίς τον Αμερικανό κρατούμενο, Κένεθ Μπάε.

Η αλλοτινή «ναυαρχίδα» των Σικάγο Μπουλς έφθασε περί τις 05.30 – ελληνική ώρα – στο αεροδρόμιο του Πεκίνου από την Πιονγκγιάνγκ, εμφανιζόμενος στις αφίξεις με ένα πούρο στα χείλη και στη συνέχεια επέδειξε στους δημοσιογράφους μία σειρά από φωτογραφίες που είχε τραβήξει στη Βόρειο Κορέα, μεταξύ των οποίων και αυτές από την συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με τους παρόντες δημοσιογράφους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη συνέχεια, ενοχλημένος από την πίεση του πλήθους των θαυμαστών, ο Ρόντμαν έσπευσε γρήγορα να φύγει, εκστομίζοντας και κάποιες καλολογικές εκφράσεις, κατευθυνόμενος προς τον χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου.

Νωρίτερα, το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο KCNA είχε μεταδώσει πως ο μπασκετμπολίστας, που επισκεπτόταν από τις αρχές της εβδομάδας την χώρα, συναντήθηκε με τον ηγέτη της, αλλά δεν έκανε την παραμικρή μνεία για την περίπτωση του Αμερικανού κρατουμένου, ο οποίος είχε συλληφθεί τον Νοέμβριο του 2012 με την κατηγορία του προσηλυτισμού κι έχει καταδικασθεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων. Οι Αρχές κατηγορούν τον 45χρονο Ευαγγελιστή ότι εισήγαγε λαθραία στη χώρα «ανατρεπτικό» υλικό.

Σύμφωνα με το KCNA, ο Ρόντμαν ευχαρίστησε τον Κιμ Γιονγκ Ουν «για την εμπιστοσύνη που επιδεικνύει προς τους Αμερικανούς» και πρόσφερε ένα δώρο στον βορειοκορεάτη ηγέτη και την σύζυγό του, προτού παρακολουθήσει έναν αγώνα μπάσκετ με τον Κιμ. Τον περασμένο Μάιο, ο Ρόντμαν είχε δηλώσει, μιλώντας στο αμερικανικά τηλεοπτικό δίκτυο ΤΜΖ: «Θα επιστρέψω εκεί, θα προσπαθήσω να επιτύχω την απελευθέρωση του τύπου αυτού». Οι συγκυρίες εμφανίζονταν ευνοϊκές για τον Ρόντμαν, ένεκα της φιλίας που διατηρεί με τον Κιμ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, στη σχετική ερώτηση που του απηύθυναν σήμερα οι δημοσιογράφοι σχετικά με τον κρατούμενο, ο Ρόντμαν απάντησε «δεν είναι δουλειά μου να τον φέρω πίσω». Στο μεταξύ, αξίζει να σημειωθεί ότι η Πιονγκγιάνγκ είχε ακυρώσει την πρόσκληση που είχε απευθύνει σε Αμερικανό απεσταλμένο να εξετάσουν την περίπτωση του Κένεθ Μπάε, προφασιζόμενη την συμμετοχή των αμερικανικών δυνάμεων σε κοινά γυμνάσια με τη Νότιο Κορέα.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης