Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση διάσωσης για τον απεγκλωβισμό ανθρακωρύχων, οι οποίοι βρίσκονται παγιδευμένοι εδώ και τρεις ημέρες σε ορυχείο στο βορειοδυτικό τμήμα της Κίνας, μετέδωσε το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Μέχρι στιγμής ο επίσημος αριθμός των νεκρών έχει φθάσει τους πέντε, με συνολικά 11 εργαζομένους να παραμένουν παγιδευμένοι σε βάθος 150 μέτρων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Σύμφωνα με στοιχεία που επικαλείται το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, όλα ξεκίνησαν το Σάββατο όταν ξέσπασε πυρκαγιά, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, προκαλώντας ύστερα από λίγο μερική κατάρρευση στις υπόγειες εγκαταστάσεις του ορυχείου στην επαρχία Γκανσού. Εκπρόσωπος της Αστυνομίας ανέφερε ότι το ορυχείο είχε κηρυχθεί ακατάλληλο προς εξόρυξη καθώς δεν τηρούνταν οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας, ωστόσο η διοίκηση δεν σταμάτησε τις εργασίες. Κάθε χρόνο χιλιάδες άνθρωποι που εργάζονται σε ορυχεία χάνουν τη ζωή τους λόγω δυστυχημάτων.

Πλάνα από την κρατική τηλεόραση της ασιατικής χώρας δείχνουν διασώστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να φθάσουν κοντά στους ανθρακωρύχους.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αυξήθηκαν οι νεκροί σε ορυχείο της Κίνας, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 31 Αυγούστου 2012, 06:52

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης