Οι Μάικλ Αντεμπολάτζο, 29 ετών και Μάικλ Αντεμπογουέιλ, 22 ετών καταδικάστηκαν οριστικά σήμερα από το δικαστήριο του Ολντ Μπέιλι του Λονδίνου για τη δολοφονία του Βρετανού στρατιώτη Λι Ρίγκμπι, 25 ετών, στις 22 Μαΐου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δύο νιγηριανής καταγωγής άντρες, που θεωρούσαν τους εαυτούς τους «στρατιώτες του Αλλάχ», δολοφόνησαν τον άτυχο άντρα σε πολυσύχναστο δρόμο του Λονδίνου την ώρα που αυτός κατευθυνόταν με τα πόδια προς τον στρατώνα του στο προάστιο Γούλγουϊτς, του νοτιοανατολικού Λονδίνου, φορώντας πολιτικά.

Ο Μάικλ Αντεμπολάτζο καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη, ενώ ο Μάικλ Αντεμπογουέιλ σε 45 χρόνια κάθειρξη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η καταδίκη τους ανακοινώθηκε, ενώ εκείνοι δεν βρίσκονταν στην αίθουσα του δικαστηρίου, καθώς νωρίτερα είχαν προκαλέσει επεισόδιο με φωνές, με αποτέλεσμα φρουροί να τους ακινητοποιήσουν στο πάτωμα και να τους μεταφέρουν στα κελιά τους.

Το σώμα των ενόρκων τους είχε καταδικάσει ήδη τον Δεκέμβριο. Αξίζει να σημειωθεί πως έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί πλήθος κόσμου και πως οι συγγενείς του θύματος εμφανίστηκαν με χαρακτηριστικά μπλουζάκια που ζητούσαν τη δικαίωση για το χαμό του αγαπημένου τους προσώπου.

Η γυναίκα του στρατιώτη δήλωσε συντετριμμένη για το γεγονός πως ο γιος της θα μεγαλώσει και θα δει καρέ- καρέ τη δολοφονία του πατέρα του.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης