Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε πως οι αιματηρές επιθέσεις στο Παρίσι, όπου έχασαν χθες το βράδυ τη ζωή τους 128 άνθρωποι και 250 τραυματίστηκαν, ήταν «πράξη πολέμου» που οργανώθηκε στο εξωτερικό από το Ισλαμικό Χαλιφάτο, αλλά με βοήθεια από το εσωτερικό της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μεγάλη χερσαία επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία βρίσκεται προ των πυλώνΟ Ολάντ δήλωσε πως θα μιλήσει τη Δευτέρα σε έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και πως στη χώρα θα τηρηθεί επίσημο πένθος τριών ημερών. «Θα τους χτυπήσουμε ανελέητα σε όλες τις περιοχές» είπε ο κ. Ολάντ

«Αυτό που συνέβη χθες είναι μια πολεμική ενέργεια, η οποία πραγματοποιήθηκε από το Νταές (το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Χαλιφάτου), οργανώθηκε στο εξωτερικό με εσωτερικούς συνεργούς, τους οποίους η έρευνα θα πρέπει να προσδιορίσει» δήλωσε ο Ολάντ από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές, μετά την επίθεση στο Παρίσι η χερσαία επέμβαση των Αμερικανών στη Συρία βρίσκεται προ των πυλών, καθώς η Ουάσινγκτον θα ενισχύσει τον αγώνα της κατά της υπ’ αριθμόν ένα απειλής για τη Δύση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ



Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης