Σε δωρεά της τουρκικής κυβέρνησης στη μουσουλμανική κοινότητα της πόλης Κίρτζαλι, συμπεριλαμβάνεται επίσης έτοιμο αρχιτεκτονικό σχέδιο ενός τεμένους, που θα καταλάβει έκταση 1.400 τετραγωνικών και θα έχει χωρητικότητα 1.500 ατόμων και θα διαθέτει δύο πανύψηλους μιναρέδες, σύμφωνα με την εφημερίδα «Τρουντ».

Στην περιοχή της δημοτικής αγοράς στην Κίρτζαλι υπάρχει τέμενος, το οποίο ωστόσο δεν είναι αρκετά μεγάλο. Διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας σταμάτησαν το σχέδιο κατασκευής καινούριου τεμένους στα όρια της πόλης πριν από εφτά χρόνια, επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τώρα ο Δήμος της Κίρτζαλι παραχώρησε οικόπεδο για το νέο τέμενος στα περίχωρα της πόλης και σε υψηλό σημείο, όπου το κτίριο θα είναι ορατό από όλες τις περιοχές της πόλης.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Βουλγαρικής Ακαδημίας Επιστημών, Νικόα Σαμποτίνοφ, και ο πρόεδρος του Κέντρου Ερευνών «Ατατούρκ», Τζεσμί Ερασλάν, υπέγραψαν σήμερα πρωτόκολλο συνεργασίας, όπως ανακοινώθηκε από το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής ακαδημίας.

Προβλέπεται οι δύο επιστημονικοί θεσμοί να ανταλλάσσουν πληροφορίες στις κοινωνικές επιστήμες, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς και να διοργανώνουν από κοινού διάφορα φόρουμ, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Διονυσόπουλος

Πηγή: ethnos.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης