Η Γαλλία ελπίζει σε θετική εξέλιξη της υπόθεσης της Γαλλίδας Φλοράνς Κασέ, η οποία έχει καταδικασθεί σε φυλάκιση 60 ετών στο Μεξικό για απαγωγή, έπειτα από την εισήγηση δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου του Μεξικό, Αρτούρο Σαντιβάρ, για την «άμεση και πλήρη» αποφυλάκισή της εξαιτίας πληθώρας παραβάσεων στη δικαστική διαδικασία που κατέληξε στην καταδίκη της.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, χαιρέτισε την «πρώτη καλή είδηση εδώ και πεντέμισι χρόνια».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχω εμπιστοσύνη στη μεξικανική Δικαιοσύνη. Από την πλευρά μας αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της, είναι το πρώτο στάδιο» είπε.

«Πρόκειται για δικαστικό πρόβλημα… εσωτερικό του Μεξικό. Δεν βλέπω πώς η πολιτική θα θέσει προσκόμματα σε μία δικαστική απόφαση, εάν αυτή ληφθεί» δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο I-tele ο Ανρί Γκενό, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για τη θετική έκβαση της υπόθεσης.

Τουλάχιστον τρεις από τους πέντε δικαστές του πρώτου σώματος του Ανωτάτου δικαστηρίου του Μεξικό πρέπει να εγκρίνουν την εισήγηση του δικαστή Σαντιβάρ, ώστε να αποφυλακισθεί η Φλοράνς Κασέ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Φλοράνς Κασέ συνελήφθη στις 8 Δεκεμβρίου του 2005 μαζί με τον τότε σύντροφό της Ισραέλ Βαγιάρτα, ο οποίος κατηγορείται ότι ως αρχηγός της συμμορίας των Los Zodiacos για πληθώρα απαγωγών και μία δολοφονία.

Στις 9 Δεκεμβρίου, η Μεξικανική Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τη σκηνοθετημένη σύλληψη της Φλοράνς και του Ισραέλ και την παράλληλη απελευθέρωση τριών από τους ομήρους.

Τα γεγονότα παρουσιάσθηκαν ως γεγονότα που γυρίσθηκαν απευθείας.

Η Γαλλίδα υπέβαλε έφεση ενώπιον του Ανωτάτου Δικαστηρίου πριν από έναν χρόνο, έπειτα από την απόρριψη της έφεσής της από το εφετείο.

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης