Οι ΗΠΑ «αισθάνονται» ότι βρίσκονται πιο κοντά από ποτέ, σε μία διαμάχη που μπορεί να εξελιχθεί ακόμη και σε έναν πυρηνικό πόλεμο με τη Ρωσία, μετά την αναβάθμιση του βαθμού ετοιμότητος της άμυνάς τους, σύμφωνα με την DEFCON, ένα αμερικανικό σύστημα προειδοποίησης που χρησιμοποιείται από τον στρατό των ΗΠΑ, για να υποδείξει την τρέχουσα απειλή πυρηνικού πολέμου! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σύστημα προειδοποίησης, έχει βαθμίδες από το 1 έως το 5 ανάλογα με το βαθμό επικινδυνότητος. Οι ίδιοι οι διαχειριστές του πρότειναν τη μετάβαση στο επίπεδο 3 κάτι που έχει γίνει μόλις μία φορά στο παρελθόν. 

Στην παρούσα φάση πάντως, με την τροπή που έχουν πάρει οι εξελίξεις, η κατάσταση στις σχέσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών είναι εξαιρετικά ρευστή…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά τα γεγονότα στη Συρία οι δύο χώρες, σε μια αντιγραφή του Ψυχρού Πολέμου, από τη μια διεξάγουν παράλληλες εκστρατείες αεροπορικών πληγμάτων κι από την άλλη συνομιλούν σε ασφαλείς συνδέσεις βίντεο, προκειμένου να μην υπάρξει εμπλοκή των αεροσκαφών τους από λάθος…

Ενδεικτική είναι η δήλωση που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της DEFCON: «Οι εντάσεις μεταξύ της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών έχουν φθάσει σε επίπεδα πέρα από τον ψυχρό πόλεμο στην πρόσφατη εβδομάδα».

Το Σύστημα DEFCON -δεν συνδέεται με οποιαδήποτε κυβερνητική υπηρεσία -προτείνει μάλιστα το επίπεδο ετοιμότητος να αυξηθεί στη βαθμίδα 3- κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να κινητοποιήσουν στρατεύματα μέσα σε μόλις 15 λεπτά- όπως είχε γίνει και την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 στην επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. «Η αύξηση στο επίπεδο 3 θα ήταν μία συνετή κίνηση», αναφέρεται σχετικώς στην ιστοσελίδα του συστήματος DEFON.

Εάν όντως εκδηλωθεί η πραγματική επίθεση, το σύστημα προειδοποίησης DEFCON θα δώσει μετρήσεις ακτινοβολίας για τις περιοχές που θα επηρεαστούν. Αυτό αναφέρει η τελευταία εκπομπή του προειδοποιητικού Συστήματος DEFCON.

Στο μεταξύ οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν κατηγορήσει τη Ρωσία για μία «κυβερνοεπίθεση» με στόχο την ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές. Και ο γραμματέας του Λευκού Οίκου Josh Earnest υποσχέθηκε την περασμένη Τρίτη, ότι οι ΗΠΑ θα παραδώσουν ένα βίντεο-απάντηση στη Ρωσία και στην υποτιθέμενη πειρατεία των αμερικανικών συστημάτων πληροφορικής.

Από την άλλη οι Ρώσοι πολίτες ενθαρρύνονται για άλλη μια φορά να είναι σε εγρήγορση, προκειμένου να εντοπίσουν τα κοντινότερα σε αυτούς καταφύγια και να προμηθευτούν αντιασφυξιογόνες μάσκες (από κρατική χορηγία infomercials) και στην τηλεόραση δίδονται κατευθυντήριες γραμμές – αυτό γίνεται εδώ και τρεις εβδομάδες- σχετικά με το πώς οι άνθρωποι θα πρέπει να προετοιμαστούν για μια πυρηνική επίθεση.

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν εν τω μεταξύ, διέταξε προ ημερών την εκκένωση περιοχών, στις οποίες κατοικούν 40 εκατομμύρια άνθρωποι, λόγω μιας στρατιωτικής άσκησης.

Και βέβαια δεν είναι τυχαίο ότι βαλλιστικοί πύραυλοι «Iskander» έχουν τοποθετηθεί σε μία από τις στρατηγικές περιοχές της Βαλτικής την περασμένη εβδομάδα, όπως επιβεβαιώνουν και αξιωματούχοι που ισχυρίζονται ότι ήταν μέρος των τακτικών στρατιωτικών ασκήσεων.

Κι αυτό, σε απάντηση της ανάπτυξης του αμερικανικού «αντιπυραυλικού συστήματος στην ανατολική Ευρώπη». Εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πενταγώνου πάντως, ανακοίνωσε πως «δεν χρειάζεται να δημιουργηθεί ανησυχία επειδή κάτι ανάλογο είχε συμβεί με το Καλίνιγκραντ, πριν δύο χρόνια με ρωσικά στρατιωτικά γυμνάσια».


Τρία αμερικανικά τεθωρακισμένα συνοδείες συγκλίνουν στην πρωτεύουσα της Τσεχικής Δημοκρατίας σε περιοδεία στην Ανατολική Ευρώπη το Μάρτιο του 2015…

Και πολλοί είναι πλέον οι παγκόσμιοι ηγέτες που φοβούνται ότι οι κινήσεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της προετοιμασίας για πόλεμο!

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στην Bild (8 Οκτωβρίου) ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάγερ – γνωστός για την ήπια ρητορική του – περιγράφει την παρούσα διεθνή κατάσταση: «Δυστυχώς είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι πρόκειται για τον παλιό Ψυχρό Πόλεμο. Οι νέοι καιροί είναι αλλιώτικοι και πολύ περισσότερο επικίνδυνοι. Προηγουμένως ο κόσμος ήταν διαιρεμένος αλλά στη Μόσχα και την Ουάσιγκτον γνώριζαν τις κόκκινες γραμμές ο ένας του άλλου και τις σεβόντουσαν. Τώρα όμως, με τις τόσες περιφερειακές συγκρούσεις και την μειωμένη επιρροή των μεγάλων δυνάμεων ο κόσμος έχει καταστεί απρόβλεπτος». Για να συμπληρώσει: «Αυτό απαιτεί οι ΗΠΑ και η Ρωσία να συνεχίσουν τις συνομιλίες για όλα τα ζητήματα που τις διχάζουν».

Αρκετοί παράγοντες της διεθνούς σκηνής πιέζουν πάντως, για μια ελεγχόμενη αντιπαράθεση ΗΠΑ – Ρωσίας καθώς μία σύγκρουση των υπερδυνάμεων, μπορεί να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες στη διεθνή ειρήνη, την ίδια στιγμή που αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι η διεθνής κατάσταση έχει ξεπεράσει τα επικίνδυνα επίπεδα της κρίσης των πυραύλων στην Κούβα το 1962. Όπως και τότε, έτσι και σήμερα, όπως αναφέρουν, οι ΗΠΑ με την προκλητικότητά τους, έχουν φέρει τον κόσμο στα πρόθυρα της καταστροφής.

Πλέον πρόσφατο παράδειγμα, η καταπάτηση της ανακωχής που είχε συμφωνηθεί για τη Συρία, στις 9 Σεπτεμβρίου από τους υπουργούς Εξωτερικών ΗΠΑ και Ρωσίας μετά από διαπραγματεύσεις 14 ωρών.

Στις 17 Σεπτεμβρίου  Αμερικανικά και συμμαχικά μαχητικά βομβάρδισαν συριακές δυνάμεις στο Deir Ezzor, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 60 Σύροι στρατιώτες. Με δεδομένη την καταπάτηση της ανακωχής, de facto οι Ρώσοι στις 23 Σεπτεμβρίου, επανέλαβαν τον βομβαρδισμό στο κατεχόμενο από τους τζιχαντιστές ανατολικό Χαλέπι.

Στο μεταξύ και αυτό είναι ιδιαιτέρως σοβαρό, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, υπάρχει κινητοποίηση στο Lordsburg του Νέου Μεξικό.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά ένα πρώην μέλος της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ, επιβεβαιώνει το σκηνικό… πολέμου που στήνεται στις ΗΠΑ καθώς φέρεται να είδε τρένο να μεταφέρει αντιαρματικά κατευθυνόμενα βλήματα τα οποία θα έβγαιναν σύμφωνα με κάποιες αναφορές αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, μόνο στην περίπτωση που θα χρειαζόταν να αναχαιτιστεί ρωσική απειλή.

Τα βλήματα μεταφέρονται με θωρακισμένα άρματα μάχης και οχήματα Stryker.

Το τρένο μεταφέρει και ανθεκτικά οχήματα Humvee (Μ-1116 High Mobility Up-θωρακισμένο τροχοφόρο όχημα πολλαπλών χρήσεων που είναι και το γρηγορότερο στον κόσμο), γεννήτριες και μεγάλα πυροβόλα όπλα M2 Browning.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης