Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φέρονται να συνεχίζουν τις μάχες με τον ουκρανικό στρατό στο Σλαβιάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των ρωσόφωνων αυτονομιστών, θα συνεχίσουν να αγωνίζονται μέχρι να διώξουν και τον τελευταίο στρατιώτη από την πόλη.

«Ακούστηκαν πυροβολισμοί κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό πριν από περίπου μισή ώρα. Από εκεί “μετακινήθηκαν” στην οδό Malinovka» δήλωσε ένας εκπρόσωπος των ρωσόφωνων μαχητών στο πρακτορείο Interfax. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις αυτοάμυνας κατάφεραν να απωθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα στα άκρα της πόλης και σκοπεύουν να τα εκτοπίσουν και από εκεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Νωρίτερα εκπρόσωπος του Υπουργείου Εσωτερικών δήλωσε στο πρακτορείο Itar-Tass ότι τα ουκρανικά στρατεύματα, τα οποία συνεχίζουν την επιχείρησή τους στο Σλαβιάνσκ, πήραν τον έλεγχο ενός τοπικού καναλιού.

Εν τω μεταξύ, στο Ντονέτσκ, οι δυνάμεις αυτοάμυνας δηλώνουν ότι έχουν καταφέρει να ανακαταλάβουν ορισμένες περιοχές από τα ουκρανικά στρατεύματα. Τη δήλωση αυτήν έκανε στο Interfax ο Μίροσλαβ Ρουντένκο, ένας από τους ηγέτες των δυνάμεων αυτοάμυνας Donbass.

Πάντως, ενόσω είναι σε πλήρη εξέλιξη η στρατιωτική επιχείρηση σε πολλές πόλεις της ευρύτερης περιοχής, στην ίδια την πόλη του Ντονέτσκ επικρατεί ηρεμία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουκρανοί στρατιώτες στο σημείο εισόδου στο Σλαβιάνσκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης