Yποψήφια στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν στις 6 Μαϊου στη Σερβία, θα είναι η Γιάντρανκα Σέσελι, σύζυγος του Βόισλαβ Σέσελι, αρχηγού του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος (SRS), κρατούμενου για εγκλήματα πολέμου στις φυλακές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου της Χάγης για την πρώην Γιουγκοσλαβία (ICTY), σύμφωνα με ανακοίνωση του προεδρείου του SRS.

Την Γιάντρανκα Σέσελι πρότεινε για υποψήφια στις επικείμενες προεδρικές εκλογές ο αντιπρόεδρος του κόμματος, Αλεξάνταρ Μαρτίνοβιτς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Το Σερβικό Ριζοσπαστικό Κόμμα θεωρεί ότι οι εκλογές είναι η τελευταία ευκαιρία για αλλαγή της μέχρι τώρα καταστροφικής κρατικής πολιτικής» , επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

«Στις επικείμενες εκλογές οι πολίτες έχουν να επιλέξουν μεταξύ της πολιτικής της ταπείνωσης και του κατακερματισμού της Σερβίας που προτείνουν οι Μπόρις Τάντιτς και Τόμισλαβ Νίκολιτς και της πολιτικής της οικονομικής και εθνικής ανάκαμψης της Σερβίας, το SRS. Η Γιάντρανκα Σέσελι απέδειξε το θάρρος της, τη συνέπεια και την ετοιμότητα για θυσία τα τελευταία 10 χρόνια με την αιχμαλωσία του συζύγου της, Βόισλαβ Σέσελι, από το ICTY», προστίθεται.

Διαβάστε επίσης:
Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Σερβίας, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012, 00:28

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης