Αεροσκάφη της συριακής πολεμικής αεροπορίας βομβάρδισαν την πόλη της Ράκα σήμερα, στη βορειοανατολική Συρία, μία ημέρα μετά την κατάληψή της από τους αντάρτες, σύμφωνα με ακτιβιστές της αντιπολίτευσης και έναν κάτοικο της πόλης.

«Το κέντρο της πόλης βομβαρδίζεται από πολεμικά αεροσκάφη. Μέτρησα 60 πυραύλους», δήλωσε ο κάτοικος, ο οποίος πρόσθεσε ότι τα νοσοκομεία απηύθυναν έκκληση για την δωρεά αίματος καθώς αυξάνονται οι απώλειες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Σάριφ Σιχάντα, μέλος του συριακού κοινοβουλίου, το οποίο ελέγχεται από την κυβέρνηση, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι εστάλησαν χερσαίες δυνάμεις στην περιοχή για να ξαναπάρουν τον έλεγχο της Ράκα. «Η κατάσταση θα αλλάξει ξαφνικά για τους τρομοκράτες», πρόσθεσε ο ίδιος, αναφερόμενος στους αντάρτες.

Σύμφωνα με πηγές της αντιπολίτευσης και κατοίκους, οι αντάρτες πήραν χθες τον έλεγχο της πόλης αυτής και γκρέμισαν ένα άγαλμα του Χάφεζ αλ Άσαντ – εκλιπόντος προέδρου της Συρίας και πατέρα του νυν προέδρου Μπασάρ – στην πρώτη κατά τα φαινόμενα κατάληψη μεγάλης πόλης από τους αντάρτες από τον Μάρτιο του 2011 που ξέσπασε το κίνημα αμφισβήτησης κατά του Άσαντ.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές, όλη η Ράκα, με εξαίρεση μόνον ένα συγκρότημα των υπηρεσιών πληροφοριών του στρατού, πέρασε στα χέρια των ανταρτών και εκατοντάδες κυβερνητικοί στρατιώτες διέφυγαν προς τα ανατολικά προς την κατεύθυνση του Ιράκ και δυτικά προς το Χαλέπι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης