Οι 21 Φιλιππινέζοι παρατηρητές του ΟΗΕ, που συνελήφθησαν από αντάρτες στα υψίπεδα του Γκολάν στο νότιο τμήμα της Συρίας, μεταφέρθηκαν σήμερα στα σύνορα της Ιορδανίας, καθώς επίκειται η απελευθέρωσή τους, όπως ανέφερε το συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (OSDH).

«Οι παρατηρητές μεταφέρθηκαν από το χωριό Τζάμλα όπου κρατούντο στην κοιλάδα του Γιαρμούκ, στα σύνορα της Ιορδανίας, ενόψει της απελευθέρωσής τους» δήλωσε ο Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν, πρόεδρος του OSDH, που είναι σε επαφή με τους απαγωγείς. Δεν ήταν σε θέση να διευκρινίσει αν οι παρατηρητές θα παραδοθούν στις ιορδανικές αρχές ή σε ομάδα του ΟΗΕ ή του Ερυθρού Σταυρού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια πρώτη προσπάθεια για να μεταφερθούν οι παρατηρητές από την Τζάμλα χθες απέτυχε εξαιτίας του βομβαρδισμού κοντινής περιοχής από τον στρατό, η οποία ανάγκασε την αυτοκινητοπομπή του ΟΗΕ που επρόκειτο να τους μεταφέρει να γυρίσει πίσω.

Η «Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Γιαρμούκ», η ομάδα που απήγαγε την Τετάρτη τους παρατηρητές, είχε ζητήσει αρχικά την απόσυρση των συριακών στρατευμάτων από την περιοχή της Τζάμλα και τον τερματισμό των βομβαρδισμών, προκειμένου να απελευθερώσει τα μέλη του ΟΗΕ.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης