Συνολικά 38 νεκροί και 11 τραυματίες είναι ο τραγικός απολογισμός του μοιραίου δρομολογίου ενός λεωφορείου το οποίο περίπου στις 20.30 το βράδυ της Κυριακής προκάλεσε τροχαίο και στη συνέχεια έπεσε σε γκρεμό ύψους 30 μέτρων στην Ιταλία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο του οχήματος, όταν ένα λάστιχο έσκασε, ακριβώς τη στιγμή κατά την οποία το λεωφορείο έμπαινε σε οδογέφυρα την ώρα που βρισκόταν εν κινήσει στην εθνική οδό A16 Napoli – Canosa στο ύψος της ιταλικής πόλης Avellino.

Από την πτώση το λεωφορείο κόπηκε στα δύο.

To μοιραίο δρομολόγιο

Στο λεωφορείο επέβαιναν περίπου 50 άνθρωποι. Οι επιβάτες ήταν φίλοι μεταξύ τους και επέστρεφαν από τριήμερες διακοπές στην περιοχή του Βenevento, σε τόπο προσκυνήματος κοντά στη Νάπολη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πριν πέσει στη χαράδρα, το λεωφορείο, που ήταν ουσιαστικά εκτός ελέγχου, συγκρούσθηκε με αρκετά αυτοκίνητα. Η συγκεκριμένη οδογέφυρα θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνη (στο παρελθόν έχουν συμβεί πολλά τροχαία) λόγω της μεγάλης κλίσης που παρουσιάζει, σε απότομη κατηφόρα.

Μέχρι στιγμής έχουν επιβεβαιωθεί 38 νεκροί και 11 τραυματίες, εκ των οποίων έξι γυναίκες, δύο άνδρες και τρία παιδιά.

Στο σημείο έσπευσαν σωστικά συνεργεία. «Η κατάσταση είναι κρίσιμη» δήλωσε ο υπεύθυνος διάσωσης της Πυροσβεστικής. «Δουλεύουμε για να σώσουμε όσους περισσότερους μπορούμε, οι άνδρες μου διατρέχουν κίνδυνο από συντρίμμια που κρέμονται πάνω από τα κεφάλια τους, στον δρόμο» πρόσθεσε.

Οι 33 από τις 38 σοροί βρέθηκαν μέσα στο λεωφορείο, ενώ οι υπόλοιπες βρίσκονταν κάτω από τις ρόδες.

Οι 11 τραυματίες διακομίστηκαν αμέσως σε κοντινά νοσοκομεία.

Επιμέλεια: Απόστολος Αγιοστρατίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης