Τους επτά έφθασε, σύμφωνα με την τηλεόραση της Rai, ο αριθμός των νεκρών από την κατάρρευση του πύργου ελέγχου του λιμανιού της Γένοβας, έπειτα από πρόσκρουση εμπορικού πλοίου στις 23.30 χθες (ώρα Ιταλίας). Οι αγνοούμενοι είναι τρεις και τέσσερις οι τραυματίες που μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία της πόλης.

Τρία από τα θύματα εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του ασανσέρ που μετέφερε τους υπαλλήλους στα γραφεία τους, στην κορυφή του πύργου ελέγχου. Το ασανσέρ, κατά την πρόσκρουση, έπεσε στο κενό και βυθίστηκε στη θάλασσα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δήμαρχος της Γένοβας Μάρκο Ντόρια ανακοίνωσε ότι κηρύσσει για αύριο επίσημο πένθος στην πόλη για το τραγικό αυτό συμβάν, που δεν έχει προηγούμενο σε κανένα άλλο ιταλικό λιμάνι.

Οι δύτες συνεχίζουν αδιάκοπα τις προσπάθειές τους για τον εντοπισμό επιζώντων, οι οποίες ξεκίνησαν χθες το βράδυ, λίγο μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα).

Από τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, επιβεβαιώνεται ότι το «Jolly Nero» υπέστη μηχανική βλάβη. Όπως διέρρευσε, ο κυβερνήτης δεν μπόρεσε να βγει από την περιοχή του λιμανιού λόγω αβαρίας στις μηχανές και η πρύμνη προσέκρουσε στο κτήριο του πύργου ελέγχου, καταστρέφοντάς το ολοσχερώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Νεκροί και αγνοούμενοι από πρόσκρουση πλοίου στη Γένοβα


Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης