Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας σε ακίνητα του ανατολικού Λονδίνου με σκοπό τον εντοπισμό στοιχείων που συνδέονται με τους τρεις ένοπλους δράστες, οι οποίοι στο όνομα του Αλλάχ αιματοκύλισαν τη βρετανική πρωτεύουσα αργά το βράδυ του Σαββάτου.

Την ίδια ώρα στο φως της δημοσιότητας έρχονται πληροφορίες -όπως βίντεο και φωτογραφίες- που απεικονίζουν τους δράστες της ένοπλης επίθεσης στη Γέφυρα του Λονδίνου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συγκεκριμένα, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρει πως οι Αρχές έχουν ταυτοποιήσει τους τρεις δράστες, δεν προχωρά όμως στην αποκάλυψη των ονομάτων τους. Ωστόσο, δημοσιεύει στοιχεία για έναν από τους τρομοκράτες.

Ένας εξ αυτών ήταν 27 ετών, παντρεμένος, με δύο παιδιά και «κοινωνικός». Είχε, μάλιστα, εμφανιστεί σε ντοκιμαντέρ του Channel 4 για τους Βρετανούς τζιχαντιστές, κατά τη διάρκεια του οποίου είχε ξεδιπλώσει μια σημαία του ISIS και φορούσε τη φανέλα της Άρσεναλ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο νεαρός άνδρας λίγες ώρες πριν από την επίθεση φέρεται να ήταν ενθουσιασμένος, ενώ ρωτούσε γείτονά του για το βαν που είχε νοικιάσει προκειμένου να κάνει μια μετακόμιση.

Ο Ικετίνα Τσίγκμπο αναφέρθηκε στον διάλογό του με τον 27χρονο δράστη, λέγοντας πως έδειξε ενδιαφέρον για το βαν, διότι, όπως του είπε, ήθελε κι εκείνος να κάνει μετακόμιση.

«Ήταν σε ένα άλλο επίπεδο ευτυχίας και συνεχώς μου έκανε χειραψία. Έμοιαζε σχεδόν σε ευφορία» είπε ο άνδρας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο δράστης κατά το παρελθόν εργαζόταν στα KFC αλλά και στην υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου, η οποία είναι αρμόδια για το μετρό και τα λεωφορεία στη βρετανική πρωτεύουσα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης