Την πάγια θέση της πως το Σύνταγμα της Μιανμάρ χρειάζεται τροποποιήσεις επανέλαβε την Τετάρτη η διάσημη ακτιβίστρια της χώρας, Aung San Suu Kyi. Η επικεφαλής του κόμματος «Εθνική Ένωση για τη Δημοκρατία» ξεκαθάρισε πως «το ισχύον Σύνταγμα της χώρας δεν είναι σύμφωνο με τα δημοκρατικά πρότυπα και θα πρέπει να αλλάξει, όπου χρειάζεται».

Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση για πρώτη φορά μετά τον πολυετή περιορισμό της στην κατοικία της από το στρατιωτικό καθεστώς ανέφερε πως «έφθασε η στιγμή για αλλαγές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο περιορισμός της έκφρασης και της ελευθερίας είναι μια επιλογή που προκαλεί φόβο και ανασφάλεια στις ζωές των ανθρώπων. Όσο τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δε γίνονται σεβαστά τότε δεν πρόκειται ποτέ να μπορέσουμε να φθάσουμε στη Δημοκρατία», τόνισε.

«Χρειάζονται βελτιώσεις στους τομείς της Παιδείας, της Υγείας, της Γεωργίας και γενικότερα στη ζωή των εργατών και των νέων ανθρώπων», συμπλήρωσε.

Παράλληλα, δεν παρέλειψε να αναφέρει πως θα αλλάξει το καταστατικό της Βουλής σύμφωνα με τον οποίο το 25% καταλαμβάνεται αποκλειστικά από στρατιωτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Aung San Suu Kyi διεκδικεί μια από τις 48 θέσεις του Κοινοβουλίου στις συμπληρωματικές βουλευτικές εκλογές της 1ης Απριλίου.

Δείτε το video…

Διαβάστε επίσης:
Αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για την παιδική εργασία στη Μιανμάρ, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 10:30
«Ετοιμάζονται να ψηφίσουν και οι νεκροί», Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 9 Μαρτίου 2012, 02:32

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης