Το τελευταίο του ταξίδι ξεκίνησε στις 13.00 (ώρα Ελλάδος) το κρουαζιερόπλοιο «Costa Concordia», το οποίο αναμένεται να ολοκληρωθεί σε τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της Γένοβας, όπου το πλοίο θα διαλυθεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρουαζιερόπλοιο πρόκειται να το συνοδεύσουν από το νησί Τζίλιο στη Γένοβα 14 πλοία. Θα προσεγγίσουν το νησί της Κορσικής και στη συνέχεια θα καταλήξουν στο λιμάνι της Γένοβας.

Οι ιταλικές αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κίνδυνος μόλυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος. Ωστόσο ένα γαλλικό πολεμικό πλοίο θα παρακολουθεί εξ αποστάσεως, από την Κορσική, αυτόν τον τετραήμερο πλου.

Παράλληλα, ιταλικές οργανώσεις για την προστασία του περιβάλλοντος ζητούν την τήρηση των αυστηρότερων δυνατών κανόνων ασφαλείας, με στόχο την προστασία των θαλάσσιων υδάτων, καθώς στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου υπάρχουν ακόμη περίπου 100 τόνοι καύσιμα, που αποτελούν και τη μεγαλύτερη πηγή ανησυχίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο μεταξύ, τα μέσα ενημέρωσης από τη Ρώμη τονίζουν ότι, μετά την κρίσιμη φάση της ανέλκυσης μέρους του πλοίου από τη θαλάσσια περιοχή του νησιού Τζίλιο τις περασμένες εβδομάδες, το ταξίδι αυτό προς τη Γένοβα είναι εξίσου κρίσιμο, διότι υπάρχει θεωρητικά ακόμη ο κίνδυνος το κρουαζιερόπλοιο να κοπεί στα δύο.

«Θα θριαμβολογήσουμε και θα γιορτάσουμε μόνον όταν φθάσουμε στη Γένοβα, αλλά μετά θα πρέπει να πέσει οριστικά η αυλαία» δήλωσε πριν από λίγο ο υπεύθυνος της ιταλικής Πολιτικής Προστασίας Φράνκο Γκαμπριέλι.

Στο νησί του Τζίλιο, για να παρακολουθήσει τις όλες διαδικασίες του τελευταίου ταξιδιού του «Costa Concordia», έφτασε πριν από λίγο και ο Ιταλός υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Γκρατσιάνο Ντελρίο.

Υπενθυμίζεται ότι στο τραγικό ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου της εταιρείας Costa Crociere, στις 13 Ιανουαρίου του 2012, έχασαν τη ζωή τους 27 επιβάτες και 5 μέλη του πληρώματος.

Πηγή φωτογραφιών: news.discovery.com

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης