Tζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς που θεωρούν ειδωλολατρικούς στην Παλμύρα, την αρχαία πόλη 2.000 ετών, που έχει ανακηρυχθεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς από την UNESCO, γνωστοποίησε σήμερα η εξτρεμιστική οργάνωση.

Πρόκειται για την πρώτη αναφορά ζημιάς στα μνημεία της ιστορικής πόλης από τους τζιχαντιστές μετά την κατάληψη της πόλης, γνωστής και ως Ταδμούρ, τον Μάιο από τους τζιχαντιστές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εικόνες πριν και μετά απεικονίζουν αρκετούς εξτρεμιστές να κουβαλούν εκρηκτικά και τους ναούς, που δεν βρίσκονται ανάμεσα στα μνημεία της Ρωμαϊκής περιόδου της πόλης, να έχουν μετατραπεί σε συντρίμμια.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως αυτή την εβδομάδα οι τζιχαντιστές είχαν τοποθετήσει νάρκες και βόμβες στην αρχαία πόλη της Παλμύρας, τονίζοντας πως δεν είχε γίνει σαφές αν οι τζιχαντιστές ετοιμάζονται να ανατινάξουν τα μνημεία, ή αν τοποθέτησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς για να εμποδίσουν τις συριακές ένοπλες δυνάμεις να πλησιάσουν στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:

Χειρότερα από Μεσαίωνα: Νέοι φριχτοί τρόποι εκτέλεσης αιχμαλώτων από τους τζιχαντιστές, Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 23 Ιουνίου 2015, 16:20

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης