Βαν έπεσε πάνω σε πλήθος κόσμου στο κεντρικότερο σημείο του τουριστικού κέντρου της Βαρκελώνης. Στο σημείο έχουν σπεύσει πολλά ασθενοφόρα και ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον δεκατρείς νεκρούς, όπως στις 18.50 ανακοίνωσε η τηλεόραση της Καταλονίας, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, αλλά και πολλούς τραυματίες.

Η ισπανική αστυνομία κάνει λόγο για τρομοκρατικό χτύπημα. Υπάρχουν όμως ενδείξεις για εμπλοκή τζιχαντιστών, αφού, σύμφωνα με πληροφορίες του zougla.gr, μέσα στο βαν βρέθηκε ισπανικό διαβατήριο, αλλά με ισλαμικό όνομα. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε εξέλιξη διαπραγμάτευση με τους τρομοκράτες που κρατούν ομήρους στο τουρκικό εστιατόριο

Δύο ένοπλοι άνδρες ταμπουρώθηκαν στο τουρκικό εστιατόριο La Luna de Estambul και κρατούν αδιευκρίνιστο αριθμό ομήρων. Δεν είναι ακόμη σαφές αν οι άνδρες που εμπλέκονται στην κατάσταση ομηρίας επέβαιναν και στο φορτηγάκι που χτύπησε πεζούς νωρίτερα. Η αστυνομία βρίσκεται σε συνεχείς διαπραγματεύσεις μαζί τους, ενώ κάποιοι από τους ομήρους αφήνονται ήδη ελεύθεροι.


 
Ο οδηγός του βαν διέφυγε τρέχοντας κι αμέσως μετά, ακούστηκαν πυροβολισμοί. Λίγο αργότερα έγινε γνωστό ότι δύο ένοπλοι κρατούν ομήρους σε τουρκικό εστιατόριο κοντά στο σημείο που έγινε η επίθεση. Πρόκειται για το εστιατόριο «Luna d’ Istabul» (σ.σ.το φεγγάρι της Κωνσταντινούπολης).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το τουρκικό εστιατόριο στο οποίο βρήκαν καταφύγιο οι δράστες - πληροφορίες ότι κρατούν ομήρους

Το σημείο που σημειώθηκε η επίθεση

Το βαν που έπεσε πάνω στο πλήθος

Το περιστατικό έγινε στον πεζόδρομο της Las Ramblas, ο οποίος ξεκινά από το κέντρο της πόλης και φτάνει μέχρι την παραλία της. Η περιοχή έχει αποκλειστεί από την Αστυνομία και ζητείται από το πλήθος να εκκενώσει την πλατεία Καταλονίας και τις γύρω περιοχές. 

Εκκενώνεται ο κεντρικός πεζόδρομος



Μαρτυρία Ελληνίδας από τη Βαρκελώνη: «Γίνεται χαμός σε όλη την πόλη – από χθες βλέπουμε παντού αστυνομικούς»

Η Ιωάννα Τζίτζα βρίσκεται για διακοπές στη Βαρκελώνη και διαμένει σε ξενοδοχείο που βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο του τρομοκρατικού χτυπήματος. Ευτυχώς για την ίδια και την παρέα της, την ώρα της επίθεσης βρισκόταν στη θάλλασα, περίπου 15 λεπτά μακριά με τα πόδια από τη Las Ramblas.  

«Γίνεται χαμός, υπάρχει αστυνομία παντού, ακούμε διαρκώς σειρήνες και ασθενοφόρα, ενώ πετάνε και ελικόπτερα. Οι Αρχές μας έχουν πει να μην πλησιάσουμε το σημείο, το οποίο έχει αποκλειστεί», τονίζει στο zougla.gr, επισημαίνοντας μια πολύ ενδιαφέρουσα εκτίμηση: «Από χθες, έξω από το ξενοδοχείο μας, υπάρχει πολύ ισχυρή αστυνομική παρουσία, κάτι που δεν συνέβαινε νωρίτερα. Είναι σαν να υποψιάζονταν ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο», σημειώνει…

Ακούστε τη μαρτυρία της:

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο βρετανικός τύπος, η CIA είχε προειδοποιήσει τις ισπανικές Αρχές προ δύο μηνών, για ενδεχόμενο χτύπημα τζιχαντιστών στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας…

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης