Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο από τις ανατολικές ακτές της στη θάλασσα, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της Νότιας Κορέας, μία μέρα πριν από τη συνάντηση κορυφής μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και του Κινέζου ομολόγου του Σι Τζινπίνγκ στη Φλόριντα, όπου αναμένεται να συζητήσουν το οπλικό πρόγραμμα της Πιονγιάνγκ.

Η εκτόξευση έγινε από τη Σίνπο, μια πόλη με λιμάνι, και ο πύραυλος κάλυψε απόσταση περίπου 60 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό επιτελείο.

Καταδικάζει το Τόκιο

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γιοσιχίντε Σούγκα, κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Τόκιο, δήλωσε ότι η εκτόξευση του πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα είναι μια ξεκάθαρη παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, με την Ιαπωνία να εκφράζει τον αποτροπιασμό της και να καταδικάζει την προκλητική αυτή πράξη.

Ο βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που εκτόξευσε σήμερα η Βόρεια Κορέα εκτιμάται ότι κατέπεσε στη θάλασσα της Ιαπωνίας.

Η εκτόξευση έγινε στις 06.42 το πρωί (τοπική ώρα) από την ανατολική ακτή της Βόρειας Κορέας, ενώ οι εκτιμήσεις αναφέρουν ότι ο πύραυλος δεν έφτασε εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Ιαπωνίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αεροσκάφη και τα πλοία που βρίσκονται στην αναφερόμενη θαλάσσια περιοχή δεν φαίνεται να έχουν εντοπίσει συντρίμμια του πυραύλου εντός της περιοχής ενδιαφέροντος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης