Τσιπουράδικα με πιστοποίηση ISO θα διαθέτει εφεξής ο Βόλος, κατόπιν πρωτοβουλίας που ανέλαβε η Ένωση Εστίασης Νομού Μαγνησίας, με στόχο την ανάδειξη του γαστρονομικού τουρισμού, αλλά και την προστασία της φήμης των ίδιων των τσιπουράδικων, που αποτελούν σημείο αναφοράς για τους κατοίκους κι επισκέπτες της πόλης.

Στόχος της πρωτοβουλίας, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης Απόστολος Αθανασός, είναι η προβολή των τσιπουράδικων και η ενίσχυση του κλίματος εμπιστοσύνης των πελατών προς τα καταστήματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Με την πιστοποίηση επιτυγχάνεται αυτός ο στόχος, καθώς οι πελάτες θα απολαμβάνουν μεζέδες που θα είναι παρασκευασμένοι υπό αυστηρές προϋποθέσεις (τουλάχιστον το 60% των υλικών θα προέρχεται από ντόπιους καλλιεργητές και η παρασκευή τους θα γίνεται με τον παραδοσιακό τρόπο) και τσίπουρο που θα είναι και αυτό ελεγμένο για την ποιότητα και τη γνησιότητα προέλευσής του» ανέφερε ο κ. Αθανασός.

Ο έλεγχος για την πιστοποίηση θα πραγματοποιείται από ειδικό χημικό εργαστήριο με το οποίο συνεργάζεται η Ένωση, η οποία θα αναλάβει και το κόστος της όλης διαδικασίας για το πρώτο έτος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης