Στα περίπτερα η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στα περίπτερα η «Εφημερίδα των Συντακτών»

Στα περίπτερα είναι από σήμερα η «Εφημερίδα των Συντακτών», η «πρώτη και μόνη ανεξάρτητη εφημερίδα», σύμφωνα με τον διευθυντή της, Νικόλα Βουλέλη.

Την εφημερίδα εκδίδει ο «Συνεταιρισμός εργαζομένων σε εφημερίδες και περιοδικά», τον οποίο συγκροτούν πρώην εργαζόμενοι της «Ελευθεροτυπίας» και της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», δημοσιογράφοι, τεχνικοί και διοικητικοί υπάλληλοι.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσιάστηκαν οι στόχοι και οι προτεραιότητες της νέας εφημερίδας, ο κ. Βουλέλης υπογράμμισε ότι «η "Εφημερίδα των Συντακτών" θα χαρακτηρίζεται από απόλυτη ανεξαρτησία, πολυφωνία και αυτονομία. Θα κάνει ουσιαστική έρευνα. Θα ασκεί αυστηρή έως σκληρή, αλλά έντιμη κριτική προς κάθε κατεύθυνση».

Επισήμανε ότι, σήμερα περισσότερο από ποτέ, η κριτική προϋποθέτει ανεξαρτησία από οικονομικά, πολιτικά και κομματικά συμφέροντα. Όμως, πρόσθεσε, πως αυτό δεν σημαίνει αποξένωση από την κοινωνία.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 5 Νοεμβρίου 2012, 09:16


Εκτύπωση
Αποστολή
Μέγεθος κειμένου: A A A
Αρχική σελίδα
Οι σημαντικότερες ειδήσεις
 Οπλισμένοι σαν “αστακοί”
Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρχές στον Έβρο έπειτα από τη σύλληψη στην Αλεξανδρούπολη τριών ανδρών που θεωρούνται ύποπτοι για εξτρεμιστική δράση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις συλληφθέντες είναι Βρετανοί ιρακινής καταγωγής...