Ξεκάθαρος εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας στο ζήτημα ενός νέου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, εκφράζοντας την αντίθεσή του σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο καθώς όπως εξήγησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Rheinische Post» που δημοσιεύεται σήμερα, Σάββατο, «μια διαγραφή του χρέους από μόνη της δεν θα λύσει τίποτα».

«Σε ποιον θα χρησιμεύσει η διαγραφή του χρέους των Αθηνών, εάν η χώρα σε 10 χρόνια είναι στο ίδιο σημείο που βρίσκεται σήμερα;», αναρωτήθηκε ο Γιανς Βάιτμαν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι ακόμα και στην περίπτωση που αποφασιστεί μια τέτοια ενέργεια η ΕΚΤ δεν θα πρέπει να συμμετάσχει σε αυτή τη διαδικασία καθώς «θα ήταν σαν να χρηματοδοτεί άμεσα την κατάσταση, κάτι που απαγορεύεται».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας της Γερμανίας «αυτό δεν είναι μόνο ένα σημαντικό μήνυμα για την Ελλάδα αλλά για όλες τις άλλες χώρες που βρίσκονται σε κρίση».

«Οι πολιτικοί ηγέτες έχουν σαφώς αποφασίσει να συνεχίσουν τη στήριξη της Ελλάδας, αλλά αυτό έχει νόημα αν η Ελλάδα μόνη της κάνει αρκετά για να λύσει τα προβλήματά της», επεσήμανε για να προσθέσει στη συνέχεια ότι «οι μαζικές περικοπές στις δημόσιες δαπάνες της Ελλάδας χωρίς την ουσιαστική βοήθεια που λαμβάνει θα ήταν πολύ μεγαλύτερες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης