Αίσθηση προκαλεί η 29η λίστα των δισεκατομμυριούχων του «Forbes», καθώς, όπως αποκαλύπτεται, πλέον υπάρχουν περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι που διαθέτουν περιουσία με… δεκαψήφιο αριθμό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και αυτό γιατί, όπως προκύπτει από τα στοιχεία του περιοδικού, οι νέοι επιχειρηματίες που πλούτισαν μέσα στο 2015 αυξήθηκαν σημαντικά.

Αν μάλιστα τα χρήματά τους συγκεντρώνονταν σε έναν λογαριασμό, αυτός θα ανερχόταν σε 7,05 τρισ. δολάρια από 6,4 δισ. που ήταν το 2014.

Παράλληλα, από την επεξεργασία των στοιχειών προέκυψε, σύμφωνα με το fpress, ότι η μέση περιουσία των δισεκατομμυριούχων της λίστας διαμορφώθηκε σε 3,86 δισ. δολάρια, κατά 60 εκατ. χαμηλότερη από πέρυσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μεταξύ των πιο αξιοσημείωτων «νεοφερμένων» στη λίστα του «Forbes» είναι o ιδρυτής της Uber Τράβις Καλάνικ. Ο 38χρονος επιχειρηματίας αλλάζει τα δεδομένα στην εξυπηρέτηση πελατών από ταξί, θέτει νέους κανόνες στην αγορά και δημιουργεί θέσεις εργασίας.

Η δεύτερη νεοεισαχθείσα στον κατάλογο του περιοδικού είναι η αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας Ελίζαμπεθ Χολμς. Πριν από 11 χρόνια ιδρύει τη Theranos, ένα διαγνωστικό κέντρο, πρωτοποριακό για την εποχή του, καθώς όχι μόνο περιόριζε σημαντικά το κόστος των εξετάσεων, αλλά επιπλέον είχε αναπτύξει ένα λιγότερο επώδυνο σύστημα διεξαγωγής τους, ιδανικό για όσους έχουν «αλλεργία» στις σύριγγες.

Στη λίστα του «Forbes» εντάσσεται και ο 33χρονος Μπράιαν Τσέσκι, ο οποίος έφερε επανάσταση στην τουριστική βιομηχανία δημιουργώντας την Airbnb. Ο ίδιος υποστηρίζει σήμερα ότι μέσω της εταιρείας του πραγματοποιούνται κατά μέσον όρο 60.000 κρατήσεις καθημερινά. Ιδιοκτήτες κατοικιών νοικιάζουν ολόκληρο το σπίτι ή τα υπνοδωμάτια που δεν χρησιμοποιούν για μικρά χρονικά διαστήματα και η Airbnb εισπράττει ποσοστό επί του ποσού. Το 2011 ο πρίγκιπας Χανς Άνταμ Β΄ προσέφερε μέσω της πλατφόρμας το πριγκιπάτο του Λιχτενστάιν προς ενοικίαση έναντι 70.000 δολαρίων τη βραδιά, ενώ πλέον το δίκτυο περιλαμβάνει 800.000 και πλέον καταχωρίσεις σε περισσότερες από 190 χώρες.

Η πρώτη δεκάδα:

Travis Kalanick – Κέρδη: 5,3 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή εσόδων: Uber

Elizabeth Holmes – Κέρδη: 4,5 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή εσόδων: Theranos

Tatiana Casiraghi – Κέρδη: 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή εσόδων: SABMiller

Dan and Bubba Cathy – Κέρδη: 3,2 δισ. δολάρια ο καθένας

Πηγή εσόδων: Chick-Fil-A

Kim Bum-Soo – Κέρδη: 2,9 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή εσόδων: KakaoTalk

Douglas Leone – Κέρδη: 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια

Πηγή εσόδων: Sequoia Capital

Russ Weiner – Κέρδη: 2,1 δις δολάρια

Πηγή εσόδων: Rockstar Energy

Brian Chesky – Κέρδη: 1,9 δισ. δολάρια

Πηγή εσόδων: Airbnb

Bill Haslam – Κέρδη: 1,9 δισ. δολάρια

Πηγή εσόδων: Pilot Flying J

Evan Spiegel and Bobby Murphy – Κέρδη: 1,5 δισ. δολάρια έκαστος

Πηγή εσόδων: Snapchat

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης