Του Κώστα Ιερίδη

Για να μπουν οι… μπουλντόζες στον Αστέρα Βουλιαγμένης και να ολοκληρωθεί το deal ύψους 400 εκατ. ευρώ, η Αστηρ Παλάς θα πρέπει να προχωρήσει επιτυχώς σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου Θέμα χρόνου, όπως όλα δείχνουν, είναι να μπουν οι μπουλντόζες στην έκταση του θρυλικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος Αστέρας Βουλιαγμένης που έχει παραχωρηθεί στο Jermyn Street Real Estate IV fund. Και αυτό καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το Ειδικό Σχέδιο Ανάπτυξης (ΕΣΧΑΔΑ), βήμα απαραίτητο για την έναρξη των εργασιών ανάπλασης της έκτασης 304 στρεμμάτων.

Το deal είναι ύψους 400 εκατ. ευρώ και για να ολοκληρωθεί θα πρέπει η Αστήρ Παλάς να προχωρήσει επιτυχώς σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, στην οποία θα συμμετάσχει το ΤΑΙΠΕΔ με εισφορά ακινήτων συνολικής επιφάνειας 124 στρεμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην έκταση του ακινήτου, που είναι 304.429 τ.μ., η μέγιστη επιτρεπόμενη δόμηση ανέρχεται σε 56.500 τ.μ., ενώ μετά την αποπεράτωση της ανακατασκευής οι δομημένοι χώροι θα μειωθούν κατά 20.655 τ.μ.

Το σχέδιο περιλαμβάνει τουριστικά θέρετρα επτά αστέρων, πολυτελείς κατοικίες, ελικοδρόμιο και ρετούς… στη μαρίνα

Οι μονάδες «Αρίων» και «Ναυσικά» θα μετατραπούν σε υπερπολυτελή τουριστικά θέρετρα, ενώ στο εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αφροδίτη» θα κατασκευαστούν 15 πολυτελείς κατοικίεςΗ έκταση του Αστέρα Βουλιαγμένης, σύμφωνα με το ΕΣΧΑΔΑ, χωρίζεται σε διαφορετικές περιοχές, εκ των οποίων στην καθεμία καθορίζονται διαφορετικές χρήσεις. Ο επενδυτής θα προχωρήσει σε ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αυτή που χαρακτηρίζεται ως «Περιοχή Τουρισμού – Αναψυχής – Παραθεριστικής Κατοικίας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκεί, ως γνωστόν, οι μονάδες «Αρίων» και «Ναυσικά» θα μετατραπούν σε τουριστικά θέρετρα 7 αστέρων, ενώ θα κατασκευαστούν έως 15 πολυτελείς κατοικίες στο νοτιοδυτικό κομμάτι της χερσονήσου, στη θέση που βρίσκεται σήμερα το εγκαταλελειμμένο ξενοδοχείο «Αφροδίτη». Καθένα από τα σπίτια θα έχει συνολική κάλυψη 15.000 τ.μ. και θα απευθύνεται σε κροίσους.

Στις εγκαταστάσεις θα περιλαμβάνεται ελικοδρόμιο, ενώ υπάρχει πρόβλεψη για επέκταση και βελτίωση των εγκαταστάσεων της μαρίνας, ώστε να φιλοξενεί mega yachts.

Η χρήση κατοικίας θα διαμορφωθεί σε 39.000 τ.μ., ενώ προβλέπεται ότι στο 74% της έκτασης θα αναπτυχθούν χρήσεις τουρισμού και αναψυχής.

Ακόμη, προβλέπεται η διαμόρφωση ειδικής εισόδου για το κοινό προς τον ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα. Υπολογίζεται ότι για την αναμόρφωση της έκτασης θα επενδυθούν περίπου 700 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του τιμήματος).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης