Όλοι περιμένουν ότι η β΄ αξιολόγηση θα κλείσει την 22α Μαίου. Όλοι εκτός από τον καθ ύλην αρμόδιο Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο υπουργός Οικονομικών από το πιο επίσημο βήμα-εκείνο της Βουλής-επιμένει να κρατά επιφυλάξεις για τα αποτελέσματα της 22ας Μαίου, προκαλώντας σχετική ανησυχία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σίγουρα γνώρίζει κάτι παραπάνω, αλλά τι μπορεί να είναι αυτό, την στιγμή που φαίνεται ότι έχει συμφωνηθεί το σύνολο όσων θα επιβαρυνθεί και πάλι ο ελληνικός λαός.

«Μπορεί και λίγο περισσότερο από τις 22 Μαΐου» είπε ο ΥΠΟΙΚ αναφερόμενος στο πότε θα κλείσει η β’ αξιολόγηση.

Και συνέχισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι αυτό το τέλος της ιστορίας που σκιαγραφεί ένα success story;
Όχι. Αλλά είναι αυτές οι παρεμβάσεις που μπορούσαν να υποστηριχθούν για να αλλάξει σελίδα η χώρα. Εσείς είχατε το αφήγημα ότι δεν θα κλείσει η αξιολόγηση και ότι δεν γίνεται συζήτηση για το χρέος. Όμως γίνεται συζήτηση για το χρέος και στο Μπάρι, και στην Κίνα και στο Βερολίνο.
Συγνώμη που θα κλείσουμε την αξιολόγηση, συγνώμη που δίνουμε την δυνατότητα στα λαϊκά στρώματα να φύγουν από την κρίση και όχι να γυρίσουν στο 2009 που είχαμε μια εντυπωσιακή ανάπτυξη που όμως άφησε πίσω τα λαϊκά στρώματα. Εμείς έχουμε άλλο όραμα για τα λαϊκά στρώματα όχι όμως με εσάς».

Αίσθηση δημιούργησε η αναφορά του στα μέτρα. Μάλιστα αφού έψαχνε το χαρτί των μέτρων λέγοντας «μα που είναι, ελπίζω να μην μεγάλωσαν όσο τα ψάχνω», είπε: «ας δούμε λοιπόν πόσα μέτρα είναι. Οι παρεμβάσεις για το 2018-2021 είναι αρνητικά μέτρα 4,9 δισ. ευρώ. Θετικά 7,6 δισ. ευρώ.
Άρα ο Πανελευσινιακός κέρδισε την Μπαρτσελόνα 7-5.
Μπορεί να είναι δυσάρεστα μέτρα, που δεν θα θέλαμε να πάρουμε, κάναμε όμως την επιλογή να βρούμε μια συμφωνία που να ανοίγει νέους δρόμους για ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης