Για τρίτη συνεχόμενη συνεδρίαση οι τραπεζικές μετοχές κινήθηκαν στα όρια του limit down, υποχωρώντας σε νέα ιστορικά χαμηλά. Μετά το τέλος και της σημερινής συνεδρίασης, οι δείκτες των Τραπεζών εμφάνισαν μεγαλύτερες απώλειες (-64,00%). Παράγοντες της αγοράς κάνουν λόγο για «εξαΰλωση» των τραπεζικών μετοχών.

«Τεράστια ποσά για την ανακεφαλαιοποίηση θα απαιτηθούν πλέον όχι μόνο λόγω του κάπιταλ κοντρόλ αλλά και της μεγέθυνσης των κόκκινων δανείων», λέει στο zougla.gr ο Λέων Δεπόλας, ιδρυτής και διευθύνων Σύμβουλος της ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


 
«Λόγω της έκδοσης νέων μετοχών, οι παλαιοί μέτοχοι θα έχουν μεγάλη ζημία. Μετά τη σημερινή πτώση οι απώλειες από την κεφαλαιοποίηση του χρηματιστηρίου, υπολογίζονται γύρω στα 11 δις ευρώ», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ακούστε τη συνέντευξη στον Κώστα Μπετινάκη:

Ο Λέων Δεπόλας ξεκίνησε τη δραστηριοποίηση του στην Ελληνική Κεφαλαιαγορά το 1985. Είναι σήμερα Πρόεδρος και Διευθύνωννων Σύμβουλος της Εταιρίας «ΛΕΩΝ ΔΕΠΟΛΑΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έχει διατελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών επί σειρά ετών καθώς και Πρόεδρος της Επιτροπής Δεοντολογίας του ΣΜΕΧΑ, εξελέγη μέλος ΔΣ του ΣΜΕΧΑ από τη σύσταση του έως το 1996 και μέσω της συμμετοχής του σε Επιτροπές Εμπειρογνωμόνων καθ’ όλη την περίοδο της τελευταίας 20ετίας συνέβαλε στον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του Συνδέσμου Μελών Χρηματιστηρίου Αθηνών και της Ελληνικής Κεφαλαιαγοράς γενικότερα.

Διαβάστε ακόμη: 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης