Θρήνος έχει ξεσπάσει στη Νέα Υόρκη ύστερα από την είδηση πως ένα δελφίνι, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του το πρωί της Παρασκευής κοντά σε προβλήτα του Μπρούκλιν, πέθανε.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες περιβαλλοντικών οργανώσεων και τοπικών Αρχών το θηλαστικό άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της ίδιας ημέρας, λόγω της υψηλής μόλυνσης των υδάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκπρόσωπος της ΜΚΟ «Riverhead Foundation» δήλωσε πως το δελφίνι δεν ήταν τραυματισμένο, ωστόσο φαίνεται πως είχε χάσει τον προσανατολισμό του, με αποτέλεσμα να παγιδευτεί μέσα στα κανάλια της Νέας Υόρκης. «Συνήθως όταν ένα θαλάσσιο θηλαστικό εντοπίζεται στα ρηχά, αυτό σημαίνει πως είναι τραυματισμένο. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν ίσχυε σε αυτή την περίπτωση», εξήγησε από την πλευρά της η Allison McHale που εργάζεται στη «National Oceanic Atmospheric Administration».

Νωρίτερα, το Associated Press μετέδωσε ότι τα μέλη των σωστικών συνεργείων εξέφραζαν την ελπίδα τους πως η απογευματινή πλημμυρίδα θα άνοιγε μια… δίοδο σωτηρίας για το δελφίνι, το οποίο θα μπορούσε να επιστρέψει πίσω στον Ωκεανό.

Η παρουσία του δελφινιού στο «Μεγάλο Μήλο» συγκέντρωσε, όπως ήταν φυσικό, το ενδιαφέρον των μεγαλύτερων αμερικανικών τηλεοπτικών δικτύων, ορισμένα από τα οποία μάλιστα φρόντισαν να έχουν και ζωντανές συνδέσεις από το σημείο όπου βρισκόταν για ώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης